Oto Kokpit

2024 Yeni Kasa Mercedes-Benz E Serisi (W214) Geliyor

2024 Yeni Kasa Mercedes-Benz E Serisi (W214) Geliyor

Mercedes’in en popüler modellerinden olan E serisi yeni versiyonuna kavuşuyor. W214 kasa kodu ile yollara çıkacak olan yeni kasa Mercedes-Benz E serisi prototip haliyle casus kameralara yakalandı. İşte detaylar…


2024 Yeni Kasa Mercedes-Benz E Serisi

E segmentinin en özel modellerinden olan ve Mercedes markasının göz bebeği niteliğindeki E serisi altıncı nesline kavuşuyor. Mercedes E serisi, 1993 yılında W124 kasa kodu ile “E Serisi” tagıyla lanse edilmişti. Fakat geçmişi 1953 yılında üretilen W120 kodlu modele kadar uzanıyor. Böylesine köklü modelin önümüzdeki yıllardaki temsilcisi olacak W214 kodlu E serisi kamuflajlar altında görüntülendi.

Mercedes-Benz E Serisi (W214) Ne Zaman Çıkacak?

Yeni kasa Mercedes-Benz E serisinin örtüsü kaldırılana kadar çok kez kamuflajlı görsellerini göreceğiz. Bunların ilkine şuan bakıyoruz. Görselleri ele aldığımızda 2024 E serisinin ilk dikkat çeken noktalarından birisi led gündüz farlarıyla yeniden tasarlanmış led farları oluyor. Burada kardeşi C serisinin izlerini takip ettiğini şimdilik söyleyebiliriz. Arka kısımda ise S serisinin izlerini taşıyan stop grubu dikkat çekiyor. Tabi aracın örtüsü kaldırılmadan bunları kesinleştirmeyeceğiz.

2024 yeni nesil Mercedes-Benz E serisinde kullanılacak olan motor seçenekleri şimdilik net değil. Fakat Mercedes’in içten yanmalı motorlara hibrit desteğini yoğunlaştırması bekleniyor. Donanım konusunda ise MBUX bilgi-eğlence sistemi en güncel halini koruyacak. Yenilenen 12.3 inçlik dijital gösterge paneli ve büyük multimedya ekranı da yerini alacak. Şimdilik yeni nesil E serisine dair bilgiler bu kadarla kısıtlı kalıyor. Gelişmeler için takipte kalınız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }