Oto Kokpit

2024 Yeni Kasa Ford Mustang Geliyor

2024 Yeni Kasa Ford Mustang Geliyor

Ford Mustang yedinci nesliyle yollara çıkmaya hazırlanıyor. Tamamen değişecek olan tasarım yapısı, yepyeni teknolojik özellikleri ve çok daha güçlü motor seçenekleriyle gelecek olan yeni kasa Ford Mustang, prototip haliyle kamuflajlı bir şekilde testlerde görüntülendi.


2024 Yeni Kasa Ford Mustang

Ford Mustang, Amerikalı üreticinin bu zamana kadar ürettiği en özel modellerden biri olma özelliği taşıyor. Kökeni çok eskilere giden bu araç 1965 yılında ilk nesliyle yollara çıktı. İlk nesil hala markanın en özel ve ikonik modeli olma niteliği taşıyor. 1974 yılında ikinci nesil Mustang lanse edildi. 1979 yılında MK3 ve 1994 yılında ise MK4 Mustang kullanıcıyla buluştu. Fakat hiç biri ilkin yerini tutmadı. 2005 yılına geldiğimizde daha çekici bir Mustang beşinci nesil olarak karşımıza çıktı. 2015 yılında ise güncel ve en şık Mustanglerden birisi lanse edildi. Sırada ise yedinci nesli var.

2024 Yeni Kasa Ford Mustang Ne Zaman Çıkacak?

Otomotiv dünyasında son birkaç yıldır üreticiler tasarım konusunda radikal adımlar atıyor. Ford firması da Mustang gibi çok özel modelinde benzeri uygulamaya gitmesi bekleniyordu. Fakat yeni kasa Ford Mustang için sızdırılan fotoğraflarda ön yüzün aslında büyük bir değişime tabi olmadığı görüldü. Tabi yaşam alanı için aynı şeyleri söylemek mümkün değil. Dijitalleşen dünyada yeni nesil Mustang’de bundan nasibini alacak. Yine sızdırılan fotoğraflarda aracın büyük ve geniş bir dijital göstergeyle geleceği ve hemen yanında benzer ölçülerde multimedya ve bilgi ekranının olacağını görüyoruz.

Yeni Mustang‘in motoruna dair henüz net bilgiler yoktur. 2.3 litrelik EcoBoost motorun hibrit desteğiyle geleceği ön görülüyor. Fakat Ford bu konuda 2.0 litrelik yeni bir üniteyi Avrupa pazarı için geliştirmesi başarılı adım olabilir. Tabi daha fazla güç isteyenler için 5.0 litrelik V8 motorun kullanılması kaçınılmaz duruyor. Araca dair genel bilgileri aktardık. Gelişmeler oldukça paylaşacağız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }