Oto Kokpit

2019 Yeni Kasa Mercedes CLA Serisi (MK2) Görüntülendi

Coupe kompakt sedan sınıfına iddialı giriş yapan ve tasarımıyla kendinden çokça söz ettiren CLA serisi, ikinci kasasıyla yollara çıkmaya hazırlanıyor. Prototip modeliyle testlerde yakalanan Yeni Kasa Mercedes CLA Serisi, üzerindeki kamuflajıyla tasarımından ve diğer detaylarından ser verip sır vermedi. Yine de üzerine konuşmamız gereken birkaç cümle var. Hadi detaylara geçelim.

2019 Yeni Kasa Mercedes CLA Serisi

Mercedes CLA serisi, 2013 yılında tanıtılmıştı. 0.23 sürtünme katsayısı ile o zamanlar büyük sükse yapan araç, kendinden çokça söz ettirdi. Alman firma bu aracını 1.5 dizel motordan iki litre turbo benzinli motora kadar farklı güç birimleriyle çeşitlendirerek çok geniş beklentilere hitap etmek istedi ve başardı da. Bu aracı sadece tasarımı için bile sahip olmak isteyenler var ve son 5 yılda böylesine iddialı araç çok az görür olduk. Daha önce test edip olumsuz yönlerini acımadan ortaya dökmüş olsam da tasarımıyla beni benden alan ender araçlardan biri olduğunu söyleyebilirim.

Mercedes CLA Serisi MK2

Mercedes CLA, geçen sene makyaj operasyonu ile güncellenmişti. Fakat o model de yüzünü eskitiyor ve artık ikinci nesil CLA’yı bekliyoruz. Mercedes’te bizleri fazla bekletmeyip yeni kasa cla‘nın çalışmalarına çoktan başladı. Fotoğraflardaki kamuflajlı CLA prototipine baktığımızda bir şeyler anlamamız gerçekten çok zor. Fakat şu var ki yeni nesil CLS, tasarım konusunda öncü olacağa benziyor. Yeni CLS’in dış tasarımına ısınamamış olmamın verdiği soğuklukla CLA’nın benzer hatlarla gelmesini istemem. Bana göre Yeni CLA’nın tasarımdan donanımına varana kadar birçok detayı yeni kasa a serisinde saklı duruyor. O yüzden şimdilik tasarım konusunu bir kenara bırakalım.

Yeni Kasa Mercedes CLA Serisi MK2

Aracın donanım ve motoru konusunda şuanlık bilgi sızdırılmadı. Fakat yeni nesil a serisi ile ilk kez kullanılmaya başlanacak olan MBUX adlı yeni multimedya sistemi, Nissan, Mercedes, Renault ortaklığının ürünü olan 1.3 litrelik turbo benzinli motor ve dijital gösterge paneli ile bütünleşik multimedya ekranı aracın en önemli noktalarını oluşturacak. Tabi bunların yani sıra yeni kasa mercedes cla sürtünme katsayısı da en önemli noktalardan birisi olacak. Bu ve bunun gibi soruların netleşmesi için biraz daha bekleyeceğiz. Büyük bir ihtimal 2018 yılı sonuna doğru birçok detayı netleşir ve sizlere bu konuda daha net bilgi vermiş olurum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }