Oto Kokpit

2024 Yeni Kasa Dacia Duster (MK3) Görüntüsü Netleşiyor – Birçok Bilgi Gelmeye Başladı

2024 Yeni Kasa Dacia Duster (MK3) Görüntüsü Netleşiyor – Birçok Bilgi Gelmeye Başladı

Dacia ailesinin en çok satan modellerinden birisi olan kompakt SUV Duster için yeni versiyonu için geliştirmeler sürüyor. Yeni kasa Dacia Duster Renault grubunun yeni CMF-B platformunu kullanacak. İşte detaylar…

2024 Yeni Kasa Dacia Duster (MK3)

Dacia Duster, 2010 yılında HS kodlu kasasıyla otomotiv sektörüne giriş yapmıştı. Avrupa pazarında ve ülkemizde ciddi kitleye ulaşan bu araç 2017 yılında HM kodlu ikinci nesline kavuştu. Bu sefer daha teknolojik özelliklere kavuşan Duster her iki kasasında da 4×4 özelliğini korudu. Şimdi ise Duster yepyeni kimliğiyle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Daha önce yeni Duster modelinin nasıl görüneceğine dair paylaşım yapmıştık. Şimdi birçok detay netleşti ve sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyacağız.

Yeni kasa Dacia Duster fütüristtik ve keskin hatlara sahip görünümle bizleri karşılayacak. Yeni Dacia Duster‘ın boyutlarının mevcut modele kıyasla büyüyeceği öngörülüyor. Bu, yolcular ve eşyaları için daha fazla alan sağlayacak şekilde, Jogger modelinin 4,547 mm (179 inç) uzunluğuna yaklaşacak. Sonuçta, Duster, C-SUV segmentinde her zaman en geniş modellerden biri olmuştur ve Dacia bu durumu devam ettirmeyi hedefliyor.

2024 Yeni Kasa Dacia Duster (MK3) Ne Zaman Çıkacak?

Şu an için Dacia’nın serisinde Renault Grubu’nun yeni CMF-B mimarisini henüz kullanmayan tek model Duster kaldı. Ancak, Sandero, Sandero Stepway, Logan ve Jogger modellerinde kullanılan bu platform, yeni nesil Duster da kullanılacak. Bu değişiklik, Duster’ın yol tutuş kalitesini ve konforunu artırırken, modelin tanıtımında önemli bir nokta olan sağlam karakterini koruyacak.

Motor seçenekleri bakımından, turboşarjlı 1.0 litrelik üç silindirli motor, hem benzinli hem de LPG olarak kullanılabilen Duster’ın giriş seviyesi seçeneği olmaya devam edecek. Ancak, daha sıkı Euro 7 emisyon standartları nedeniyle, dizel seçeneğinin seriden çıkarılması bekleniyor. Onun yerine, çevreye daha az zarar verirken yakıt verimliliğini artıran hafif-hibrit benzinli motorlar sunulabilir.

Yine kaput altında 2024 Duster modelini hibrit ünite bekleyecek. Atmosferik 1.6 litrelik bir motoru ve iki elektrik motoru ile 1.2 kWh’lik bir batarya ve çok modlu bir şanzımanla ilk hibrit Duster ortaya çıkacak. Tam dolu bir benzin deposuyla 900 km menzil sunacak olan bu sistem 138 bg güç üretmesi ve sadece önden çekişli olarak sunulması bekleniyor.

Yeni nesil Dacia Duster için örtünün kaldırılması 2023 Sonbaharında olabilir. Satışı için ise öngörülen takvim etiketi 2024 İlkbaharı görünüyor. Dacia’nın üçüncü nesli Duster modeli Romanya’nın Mioveni kentinde üretileceği bilgisini de verip yazımızı burada sonlandırıyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

S.S.S

Dacia'nın üçüncü nesli Duster modeli Romanya'nın Mioveni kentinde üretilecek

Yeni nesil Dacia Duster için örtünün kaldırılması 2023 Sonbaharında olabilir. Satışı için ise öngörülen takvim etiketi 2024 İlkbaharı görünüyor.