Oto Kokpit

2023 Mercedes-Benz SL 43 AMG Teknik Özellikleri Açıklandı

2023 Mercedes-Benz SL 43 AMG Teknik Özellikleri yayınlandı. Peki, bu özellikler nelerdir? En ünlü ve de sağlam, bilinirliğinin hakkını veren markaların önünde gelen Mercedes-Benz, kendi varlığını bir kez daha hatırlattı fakat bu sefer bu hatırlatmayı 2023 Mercedes-AMG SL43 ile yaptı. SL 43, ikili turbo V8 motorunu neredeyse geride bıraktı ve Mercedes-benzin elektrikli araç müjdesini vererek bunu benimsedi. 2.0 litrelik 4 silindiri olan motorları kullanmakta ve de güçlerini ispatlamakta oldukça Israrcı olan Stuttgartlı ‘in siz değerli müşterileri ve de sevenleri için hazırladığı bir ufak sürpriz daha var. Evet, her ne kadar inanması güç olsa da bu araçta hacmi yarıya düşürülmüş bir motor bulunuyor.

2023 Mercedes-Benz SL 43 AMG Teknik Özellikleri

M139 adlı efsane motora hepinizin kulak aşinalığı olduğunu düşünüyoruz. Bu motoru efsane yapan şey, Mercedes-Benz firmasının direkt F1 takımından ödünç almış olduğu elektrikli turbo sistemlerdir. Kesintisiz olarak yükselen bir hız ve de durmadan sürüş zevki yaşatacak olan bu motorun 48 voltluk elektrik sistemi vardır ve bu sistem de turboları harekete geçiriyor. Bu teknolojiler, motorun kendi performansını arttırmasında oldukça önemli bir rol oynar.

Mercedes-Benz SL 43 AMG Neden Tercih Edilmelidir?

Mercedes-Benz SL 43 AMG Neden Tercih Edilmelidir? Sorunuzun cevabı aslında oldukça basittir. Eşsiz ve de oldukça şık olan sıra dışı rengiyle hem stilinizi yansıtır, hem de sizi alışılmışın dışına çıkarır. Bunların yanında zamanla eskiyen SL serisini AMG sürüm ile güncelledi diyebiliriz. F1 teknolojisi kullanılan 2023 Mercedes-AMG SL 43 serisi, hız tutkunlarının adeta vazgeçilmezi hale gelecek. Gösterge paneli oldukça yüksek çözünürlüklüdür. İkinci nesil MBUX (Mercedes-Benz kullanıcı deneyimi) sisteminin bir takım işletim yapısını ve de işlevsel içeriğini bizlere sunuyor. Mercedes Benz’in bu serisi, arabanın koltuklarını dahi oldukça lüks ve kullanışlı olarak öne sürdü. Suni deri ve kumaş kombinasyonuna sahip olan bu koltuklar, elektrikli ya da manuel olarak ayarlanabiliyor.

Mercedes-Benz SL 43 AMG modelinin detaylı özellikleri nelerdir?

Mercedes-Benz SL 43 AMG modelinin detaylı özellikleri nelerdir? Sorunuzu üreticiler şu şekilde yanıtlıyor;

  • Mercedes-Benz’in elektrikli turbosunu kullanan ilk model olacak.
  • F1 teknolojisi ile hazırlandı.
  • Motorun 48 voltluk bir enerji sistemi vardır.
  • Üstü açık olmasına rağmen, aracın içinde yukarı kısmı kapatmak için bir kontrol cihazı bulunmaktadır.
  • Bilgi sistemi, mod sistemi, eğlence sistemleri özel ekran seçeneği ve de daha birçok benzer özelliği bünyesinde barındırır.
  • Hiper analog sistemine sahiptir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }