Oto Kokpit

2023 Donkervoort F22 Teknik Özellikleri ile Tanıtıldı

Süper araç terimi Donkervoort F22 ile yeniden yazıldı! Son zamanlarda Hollandalı Donkervoort’un yeni nesil araç teknolojisi ile ilgili atacağı adım merakla bekleniyordu. Özellikle F22 modeli söz konusu olduğunda görsel olarak sunduklarından daha da önemlisinin hız & güvenlik & konfor üçgeninde kurgulanacağına da kesin gözle bakılıyordu. Tanıtımı yapılan Donkervoort F22 ile birlikte bunların hemen hemen hepsini gerçekleştiğini görmek mümkün oluyor.

2023 Donkervoort F22 Teknik Özellikleri

Hızlı ve Çok Çok Güçlü
500 beygir güç üretebilen bir araç düşünün. Üstelik bu kadar güçlü bir aracın sadece 750 kilogram olduğunu hayal edin. Hem hafiflik hem de güç bir araya geldiğinde 0 kilometreden 200 kilometre hıza ulaşmak için ihtiyacınız olan sürenin sadece 7.5 saniye olduğunu belirtebiliriz.

Donkervoort pek çok konu başlığında olduğu gibi aracın genel özellikleri söz konusu olduğunda da tabuları yıkmayı amaçlamış durumda. Araç sadece 15 saniyelik bir süreç içerisinde yazılımla sabitlenmiş üst sınır olan 290 kilometre hıza ulaşabiliyor.

Fren Tasarımı İnanılmaz
Eleştirmenlerden tam not almayı başaran bu araçta motor gücü ve ivmelenmesi kadar önemli olan bir diğer konu başlığı da tutarlı fren teknolojisi olarak ön plana çıkmış. Şirket patenti kendisine ait olan bu yeni fren teknolojisi ile birlikte çok çok kısa sürelerde çok net duruşlar yapmayı garanti ediyor.

Hem Hızlı Hem Şehirli
Amaç sadece süper hızlı, parmakla gösterilen bir araç yapmak değil. Donkervoort F22 ile net bir şekilde göstermeyi başarıyor. Hollandalı firma diğer süper araçların aksine daha yüksek yapısı ile şehirli bir görünüm çizmesini de amaçlamış. Park sensörü ve bazı yapay zeka faaliyetleri gibi pek çok seçenekte tasarlanan özellikleri arasında yerini alıyor.

2023 Donkervoort F22 Kokpiti

Diğer dikkat çeken özellikleri arasında, kapı tasarımı ve dikkat çekici renk özellikleri ilk sırada yer alıyor. Bunun dışında direksiyon yapısı hız ve güçlü duruşu ile birlikte son derece ayrıcalıklı ve kaliteli bir seçenek olarak ön plana çıkmakta…

Yine marka tarafından korunan patentli karbon fiber alt yapıda güvenlikte %30’un üzerinde avantaj sağlıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }