Oto Kokpit

2022 Yeni Mercedes-Maybach S-Serisi Türkiye Fiyatı Açıklandı

Yıldızın en üst noktada bulunan Z223 kodlu yeni Mercedes-Maybach S-Serisi artık Türkiye’de… S-Serisi’nin uzun versiyonundan 18 cm daha uzun dingil mesafesiyle yollara çıkacak olan bu aracı gelin yakından tanıyalım.


2022 Yeni Mercedes-Maybach S-Serisi Türkiye Fiyatı

Yeni Mercedes Maybach S-Serisi, Ülkemize S 580 versiyonu ile geldi. Bu araç 4.0 litre V8 motora sahip olup 503 ps güç üretiyor ve 0’dan 100 km/s hıza 4.8 saniyede ulaşıyor. Ortalama da 10.2 litrelik yakıt tüketimi gerçekleştiren Maybach S 580; 5469 mm uzunluğa, 1921 mm genişliğe, 1510 mm yüksekliğe ve 3396 mm aks aralığına sahip olup güncel S serisinin uzun versiyonuna göre aks mesafesi ve toplam uzunluğu 180 mm daha fazla olup 7 mm daha yüksek yapıyla geliyor.

Yeni Mercedes-Maybach S-Serisi, çift renk uygulamasıyla daha da özel bir görünüm kazanıyor. İsteğe bağlı donanımlar arasında yer alan iki rengi birbirinden ayıran çok özel bir çizgi bulunuyor ve bu çizgi, en yüksek kalite standartlarına göre elle uygulanıyor. Sunulan bir diğer bir donanım ise, DIGITAL LIGHT far teknolojisi. DIGITAL LIGHT, her farda 1,3 milyon mikro ayna yardımıyla ışığı kıran ve yönlendiren son derece parlak üç LED’li bir ışık modülüne sahip.

2022 Yeni Mercedes-Maybach S-Serisi Özellikleri

İç mekan: Daha fazla yaşam alanı ve üstün konfor
Yeni Mercedes-Maybach S-Serisi’nin iç mekanı Mercedes-Benz S-Serisi’nin tamamen yenilenmiş iç mekan tasarımına dayanıyor. Gösterge paneli, orta konsol ve kol dayama, “havada süzülüyor” hissi veren bir görünüm sunuyor.

Beş adede kadar ekran sunulabilen Yeni Mercedes-Maybach S-Serisi’nde yüksek teknolojili bir kumanda merkezi olarak görev alan 12,8 inçlik OLED merkezi medya ekranı standart donanım olarak sunuluyor. Trafikteki diğer paydaşların görselini üç boyutlu olarak canlandıran, belirgin derinlik ve gölge efektiyle dikkat çeken 12,3 inçlik 3 boyutlu dijital gösterge ekranı da başka bir ayrıcalık olarak sunuluyor.

Kişiye özel ekran modunda sunulan gösterge ekranı görünümü, Yeni Mercedes-Maybach S-Serisi’nin özel konumuna ve statüsüne vurgu yapıyor. Markanın ruhuna uygun olarak kadran göstergelerinin çevresi de “Rose Gold” olarak uygulanıyor.

2022 Yeni Mercedes-Maybach S-Serisi Kokpiti

“Rose Gold” rengi, aynı zamanda sunulan “Aktif Ambiyans Aydınlatması”nda, yani akıllı konfor ve güvenlik fonksiyonlarının animasyonlu LED aydınlatmasında da kullanılabiliyor. Rose Gold Beyazı ve Ametist Işıltısı olmak üzere iki yeni Aktif Ambiyans Aydınlatması daha kullanıma sunuluyor. “Araca Hoş geldiniz” karşılama ekranı, yolcuları özel bir ışık gösterisiyle karşılıyor. Adaptif Arka Aydınlatma özelliği ilk kez Yeni Mercedes-Maybach S-Serisi’nde kullanıma sunulurken bu özellik, farklı kullanım ayarlarıyla yolcuların isteklerine uyum sağlıyor. Yolcular, parlaklık dışında ışık kümesinin boyutunu ve konumunu ayarlayabiliyor. Ayrıca çalışma aydınlatmasından, rahat salon aydınlatmasına kadar farklı aydınlatma olanakları da Yeni Mercedes-Maybach S-Serisi’nin bir diğer özelliği.

Yeni Mercedes-Maybach S-Serisi, iç mekanında da bol miktarda geleneksel tarzda lüks anlayışını sunuyor. Ön koltuklardaki geniş kaplamalar yepyeni bir özellik olarak devreye girerken; kaliteli ahşap yüzeyler de sürücü ve ön yolcu koltuklarının arkasını süslüyor. First-Class arka koltuk donanımında ise benzer bir kaplama, arkadaki iki koltuğun arasında da uygulanıyor.

2022 Yeni Mercedes-Maybach S-Serisi Türkiye Fiyatı

S 580 4MATIC Inspiration: 6.038.300 TL

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }