Oto Kokpit

2022 Yeni Kasa Volkswagen Golf 8 R (ABD) Özellikleri ile Tanıtıldı

Sekizinci nesil Volkswagen Golf R‘ın ABD versiyonu gün yüzüne çıktı. 315 beygir 420 nm tork güce sahip olan yeni nesil Golf R’ın sadece kaput altına değil yol performansına yönelik geliştirmelerde yapılmış. Teknolojinin son nimetleriyle donatılan bu araç 6 ileri manuel veya 7 ileri DSG şanzımanla alınabilecek. İşte detaylar…


2022 Yeni Kasa Volkswagen Golf 8 R

Yeni Kasa Volkswagen Golf R (MK8)’da Neler Değişmiş?

Yeni nesil Golf R’da EA888 kodlu 2.0 litre dört silindirli turbo benzinli motor kullanılmış. Bu ünite 315 beygir 420 nm tork güç üretiyor. 0-100 km/s hızlanması 4.7 saniye olan aracın maksimum hızı 250 km/s ile elektronik olarak sınırlandırılmış.

Standart Golf 8’den 0,8 inç yere daha yakın olan bu yeni nesil hot hatch’in hem yay hem de viraj denge çubuğu oranları % 10 artırılmış.

2022 Yeni Kasa Volkswagen Golf R Fotoğrafları

Yeni nesil Golf R’da sunulan elektronik kilitli diferansiyel dinamik süspansiyon sistemiyle eş zamanlı olarak çalışıp dört tekerden çekiş özelliğini en etkin şekilde yollara aktarıyor. Bu sistem o kadar aktif ve hızlı çalışıyor ki aracın süspansiyonları yol hareketlerinden gelen tepkileri saniyede 200 kez kontrol edip sürüşü ona göre uyarlıyor. Bu da yeni kasa Golf R‘ı önceki neslinden daha iyi yol tutuşu sağlamasına imkan tanıyor.

Araçtaki iyileştirmelerin testlerini her zaman olduğu gibi Nürburgring Nordschleife de yapan Alman mühendisler, yeni kasa Golf R’ın öncekine göre 17 saniye daha iyi süre çıkardığını tespit etmiş. Bu oldukça ciddi iyileştirme anlamına geliyor.

2022 Yeni Kasa Volkswagen Golf R

Yeni Kasa Volkswagen Golf R (MK8) Öne Çıkan Donanımları

Yeni Golf 8’de sunulan üstün özelliklere ek olarak bu araçta;
19 inçlik jantlar,
Akrapovic egzoz sistemi,
dijital gösterge paneli,
10 inç Discover Pro dokunmatik multimedya ekranı,
R logolu ve karbon desenlere sahip deri koltuklar gibi özellikleri de bünyesinde barındırıyor.

2022 Yeni Kasa Volkswagen Golf R Kokpiti

Ayrıca Golf 8 R için yeni sürüş modları olarak Special ve Drift seçenekleri eklendi. Volkswagen Drift modunun sadece pistlerde açılmasını özellikler öneriyor. Çünkü aracın bu modda ESC yapısı ESC Sport’a geçiş yapıp gücü ağırlıklı olarak arkada topluyor ve Golf 8 R’ın rahatlıkla yolda kaymasını sağlıyor. Trafikte bu mod ciddi kazalara sebep verebilir!

2022 yeni kasa Volkswagen Golf R hakkında şimdilik paylaşacaklarım bu kadar. Aracın ABD satışına 2021 yılında başlanacak. Avrupa pazarında ise bu araç Kasım ayının sonundan itibaren satışa sunulacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }