Oto Kokpit

2022 Yeni Kasa Opel Astra (MK6) Görüntülendi

2022 Yeni Kasa Opel Astra (MK6) Görüntülendi

Çok uzun süredir beklenen Opel Astra’nın yeni versiyonu hakkında nihayet bir gelişme yaşandı. EMP2 platformunu paylaşması beklenen altıncı nesil yeni kasa Opel Astra testlerdeyken kamuflajlı şekilde görüntülendi. İşte detaylar…

2022 Yeni Kasa Opel Astra (MK6)

Opel Astra ilk nesliyle 1991 yılında F kodlu kasayla tanıtılmıştı. Daha sonra ülkemizde çok sevilen G kasası 1998 yılında yollara çıktı. 2004 yılında H kasa kullanıcıyla buluştu ama G kasa kadar sevilmedi. Takvimler 2009 yılını gösterdiğinde J kasa geldi ve Astra’nın o kaliteli vizyonu bir kez daha öne çıktı. 2015 yılında ise GM platformundaki son temsilci Astra K üretildi. Bu araç Opel tarihinde bir dönüm noktasını oldu. Artık üretilecek yeni kasa Astra GM platformunda olmayacak. Sıradaki araç EMP2 platformunda yükselecek olan Peugeot 308’in kardeşi diyebileceğimiz 6. nesil Astra olacak.

2022 Yeni Kasa Opel Astra

Casus kameralara sarı-siyah desenli kamuflajı ile yakalanan yeni kasa Opel Astra açıkçası tasarımıyla hayal kırıklığı oluşturabilir. Bunu bilgi tamamen tahminimiz olup kesinlik içermediğini özellikle belirtelim. Son nesil Corsa, Crossland ve Combo Life modellerini ele alacak olursak yeni nesil Astra’nın aileden uzak hatlara sahip olmayacağını ve beşinci nesilden sonra tasarımsal olarak beklentileri karşılamakta güçlük çekeceğini ön görüyoruz.

2022 Yeni Kasa Opel Astra Ne Zaman Çıkacak?

2022 Opel Astra da kullanılması muhtemel motor seçenekleri arasında;
1.2 litrelik turbo benzinli motor ile 110 ps ve 130 ps güç birimleri, 1.5 litre turbo dizel motorla 130 ps 300 nm tork seçeneği olabilir. Şanzıman olarak ise 6 ileri manuel ve 8 ileri otomatik vites kutusu kullanılabilir.

Ayrıca tıpkı yeni 308 modelinde olduğu gibi plug-in hibrit seçeneğine de yer verilebilir. Büyük bir ihtimal bu ünite 1.6 litrelik benzini motorda 150 ps ve 180 ps güç birimleriyle sunulacak ve 60 kilometre saf elektrikli sürüş imkanı tanıyacak.

Yeni Kasa Opel Astra MK6

Yeni nesil Astra’ya dair aktaracaklarımız bu kadarla sınırlı kalıyor. Aracın hakkında yeni bilgiler oldukça güncellemeye devam edeceğiz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }