Oto Kokpit

2021 Yeni Mercedes AMG GT Black Series Tanıtıldı

Alman otomobil devi Mercedes-Benz, hız tutkunu otomobil sevenlere yepyeni bir haber ile müjdeyi verdi. Şık tasarımı ve güçlü motoru ile dikkatleri üzerine çeken 2021 Mercedes-Benz AMG GT Black Series çarpıcı özellikleri ile birlikte online lansmanını yaptı. Bahsettiğimiz gibi özellikle motoru ile ilgiyi üzerine çeken aracı yollarda görmeyi bekleyen büyük bir kalabalık oluştu diyebiliriz.

2021 Yeni Mercedes AMG GT Black Series

Mercedes’in yeni süper donanımlı spor otomobilinin 4.0 litrelik çift turbo beslemeli V8 motoru tam 730 beygir gücünde; yani Mercedes’in bugüne kadar ürettiği en güçlü motorlardan biri diyebiliriz. Bu yeni motorda önceki motorlara göre daha büyük turbo kompresörler, revize edilmiş bir egzoz sistemi ve daha büyük ara soğutucular var. Maksimum hızı 325 km/s hıza sabitlenmiş olan bu aracın 0’dan 100 km/s hıza çıkış süresi ise gerçekten çarpıcı: 3.2 saniye. Aracın 200 km/s hıza ulaşma süresinin ise 9 saniye olduğu belirtildi diyebiliriz.

2021 Yeni Mercedes AMG GT Black Series Teknik Özellikleri

Aracın üzerinde motor ve tekerleklere hava akışını artırmak adına dev bir ızgara bulunuyor. Aracın pek çok yerinde karbon fiber malzemenin kullanıldığını da söylemek gerekiyor. Bagaj kapağı, araç tavanı, şanzıman kulakları ve ön viraj çubuğu gibi pek çok yerde karbon fiber malzemeler yer alıyor. Ayrıca unutmadan belirtmek gerekir ki; araç 7 ileri çift kavramalı şanzıman ile birlikte sürücüsüne teslim ediliyor.

2021 Yeni Mercedes AMG GT Black Series İçi

Hız tutkunlarının bir an önce garajlarına koymak isteyecekleri yeni Mercedes-Benz AMG GT Black Series, 2021 yılında sürücüleri ile buluşacak. İlk teslimatlar 2021 yılında yapılacak ve bu güçlü araç ilk teslimatların ardından kendisine yollarda önemli bir yer bulacak gibi gözüküyor. Yetkililer tarafından aracın bütün teknik özellikleri paylaşılsa da henüz hangi fiyattan satışa çıkacağına dair bir bilgi bulunmuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }