Oto Kokpit

2021 Yeni McLaren Elva Özellikleri ile Tanıtıldı

İngilizlerin ünlü otomobil markası yine ses getirecek araçla karşımıza çıktı. Yeni McLaren Elva adlı bu araç markanın şimdiye kadar ürettiği en hafif spor otomobili olduğu söyleniyor. Senna modelinden daha hızlı olan Elva’yı gelin yakından tanıyalım.

2021 Yeni McLaren Elva

Yeni McLaren Elva kalbinde M840TR kodlu 4.0 litrelik V8 turbo benzinli motor bulunuyor. 815 ps 804 beygir 800 nm tork güç üreten araçta 7 ileri çift kavramalı şanzıman yer alıyor. 0-100 km/s hızlanmasını 3 saniye altında tamamlayan Elva, 0-200 km/s hızlanmasını da 6.7 saniye de gerçekleştiriyor. Titanyum fren kaliperlere ve titanyum egzoz sistemine sahip olan Elva’nın diğer öne çıkan noktalarına da bakalım.

2021 Yeni McLaren Elva Donanımları

Hafiflik konusunda birçok alanda karbon fiber malzeme kullanan McLaren yine hafifliği yakalamak adına özel üretilen ultra hafif jantlar kullanmış. Bu jantlara Pirelli P Zero Corsa lastikler eşlik ediyor.

2021 Yeni McLaren Elva Teknik Özellikleri

Aracın fotoğraflarına dikkatlice bakacak olursanız McLaren Elva’nın ön camı yoktur. Fakat ABD’li kullanıcıları için ön camlı versiyonu da üretildi. Böylece İngiliz firma farklı pazara yönelik uygulamayla da müşterilerinin karşısına çıkacak.

2021 Yeni McLaren Elva Ne Zaman Çıkacak?

McLaren Elva yaşam alanına baktığımızda oldukça sade ve sportif hatların olduğu tasarım uygulanmış. Dijital gösterge paneli ve 8 inçlik dokunmatik ekranıyla bilgi ve eğlence işlemleri gerçekleştirilirken vites seçimleri orta konsoldaki üç tuş üzerinden yapılıyor.

2021 Yeni McLaren Elva Kokpiti

2021 McLaren Elva fiyatına baktığımızda ana vatanında 1,425,000 sterlinden alınabilecek. Bu araçtan 399 adet üretildiğini ve 2020 yılının sonunda teslimatlarının yapılacağı bilgisini de dipnot olarak düşeyim. Sırada aracın fotoğrafları var.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }