Oto Kokpit

2021 Yeni Maserati Ghibli Hybrid Özellikleri Açıklandı

Maserati, uzun bir süredir yaptığı reklam kampanyaları ile merak uyandırdığı yeni aracını tanıttı. Makyajlı bir Ghibli olarak karşımıza çıkan 2021 yeni Maserati Ghibli Hybrid İtalyan markanın ilk elektrik destekli modeli olarak tanıtıldı. Hem tasarımı hem de teknolojik özellikleri ile dikkat çeken makyajlı Ghibli Hybrid, geleceğe de bir adım daha yaklaşmış oluyor.


2021 Yeni Maserati Ghibli Hybrid Özellikleri

Aracın kaputunun altında elektrikli süper şarjdan beslenen bir 2.0 litrelik benzinli 4 silindirli motoru bulunuyor. Aracın arkasına konumlandırılmış bataryadan beslenen 48 Volt hibrit desteği ile de aracın 330 beygir gücünde olduğunu ve motorun 450 Nm tork ürettiğini belirtmek gerekiyor. Aracın 0’dan 100 km/s hıza çıkma süresinin de 5.7 saniye olduğu yetkililer tarafından belirtildi. Ayrıca araç 255 km/s hıza sabitlenmiş bir şekilde sürücüsü ile buluşacak.

2021 Yeni Maserati Ghibli Hybrid Teknik Özellikleri

Aracın ağırlığının da 1.950 kg olduğunu ve V6 dizel motora göre CO2 emisyonun %25 azaldığını söylemek gerekiyor. Aracın teknolojik özelliklerine gelindiğinde ise Android Automotive işletim sistemine sahip bir multimedya sisteminin kullanıldığını söylemek gerek. Araç içerisinde yer alan monitör boyutunun da 10.1 inçe yükseltildiği yine kamuoyu ile paylaşılan bilgiler arasında. Yapılan makyajın ardından aracın içinin tamamen dijitalleştiğini ve yeni uygulama Maserati Connect ile birlikte aracın arıza takibinin kolaylıkla yapılabildiğini söylemek gerekiyor. Bu uygulama aynı zamanda kablosuz bir şekilde güncellenen bir uygulama.

2021 Yeni Maserati Ghibli Hybrid Kokpiti

Makyajlı Maserati Ghibli Hybrid, İtalyan markanın otomobil sektöründe yaptığı elektrik atılımının ilk ayağı olarak karşımıza çıkıyor. Yine 2021 yılında GranTurismo ve GranCabrio adlı iki araç ile serinin devam ettirileceği de verilen bilgiler arasında. Henüz makyajlı Maserati Ghibli’nin ne zaman piyasaya sürüleceği veya fiyatı ile alakalı bir bilgi verilmemiş durumda.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }