Oto Kokpit

2021 Yeni Lexus IS Özellikleri ile Tanıtıldı

Lexus, lüks sedan dendiğinde akla gelen en ilgi çekici otomobil markalarından bir tanesidir. Hem görüntüsüyle hem de teknolojik özellikleriyle adından bir hayli söz ettirecek olan Lexus’un yeni aracı, Avrupa’da satışa sunulmayacak olsa da Amerika Birleşik Devletleri’nde adından bir hayli söz ettireceğe benziyor. Geçtiğimiz günlerde 2021 yeni Lexus IS özellikleri ile tanıtıldı ve sedan severleri bir hayli heyecanlandırdı. İkinci bir makyaj operasyonu ile yenilenen aracın değişim gösteren en önemli yanı teknolojik farklılıkları olarak göze çarpıyor. Aracın teknik özellikleri ve sportifliği ise yine tam not alan özellikleri arasında yer alıyor.


2021 Yeni Lexus IS Özellikleri

Lexus’un yeni IS modelinin yine en ilgi çekici noktası ön ızgarası olacak gibi gözüküyor. Araca inanılmaz bir karakter katan ön ızgaranın orijinal ismi “Spindle” ve farklı bir 3 boyutlu versiyon ile donatılmış. Aracın güçlü görseli, güçlü teknik özelliklerini de gösteriyor diyebiliriz. Önceki versiyonlarına göre motorunda bir değişim olmasa da gücü aynı yerinde duruyor. Yeni Lexus IS, giriş versiyonu olan IS 300’de 3.5 litrelik V konumlu 6 silindirli bir motor ile geliyor. Bu motor 260 PS gücünde ve 320 nm tork üretebiliyor. IS 350 versiyonunda ise araç aynı hacimde 311 PS gücünde geliyor ve ürettiği tork değeri ise 380 Nm. Araçların hızlanma performansları da oldukça tatmin edici. Arkadan itişli IS 350, 0-60 mil yani 0-96 km/s hızlanmasını 5.6 saniye de, IS 350 AWD ise 5.7 saniye de tamamlıyor.

2021 Lexus IS

Japon üreticinin ürettiği bu araç, sadece hızlı ve sportif değil; aynı zamanda teknolojik bir araç olarak da dikkat çekiyor. Standart olarak içerisinde 8.0 inç multimedya ekranı bulunan araç, ekstra bir ücret karşılığında 10.3 inçlik bir bilgi eğlence sistemi ile birlikte de gelebiliyor. Ekstra güvenlik donanımları ile de güçlendirilen araç, Lexus Safety System+ isimli pakette yaya ve bisiklet algılama özelliğini de sahip. Ayrıca acil durum freni ve çarpışma uyarı sistemi gibi sistemler de aracın sahip olduğu özellikler arasında. Japon firmanın bu güzel aracına bahsettiğimiz gibi Avrupa pazarında değil; ABD pazarında ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }