Oto Kokpit

2021 Yeni Kasa Rolls-Royce Ghost Özellikleri ile Tanıtıldı

Yeryüzünün en özel otomobillerini üreten Rolls-Royce, Phantom’dan sonra Ghost modelininde yeni versiyonunu tanıttı. Yeni kasa Rolls-Royce Ghost önceki modeline göre daha büyüdü ve teknolojinin sunduğu nimetlerden sonuna kadar faydalanarak üretildi. İşte detaylar…


2021 Yeni Kasa Rolls-Royce Ghost Teknik Özellikleri

Rolls-Royce Ghost, esasında Phantom modelinin daha uygun seçeneği olarak 2009 yılında tanıtılmıştı. İsmini 1906 yılında üretilen Silver Ghost’tan alan araç, F segmentinin en özel modellerinden birisi olarak 10 yıldır yollardaydı. Şimdi ise ikinci nesil tanıtıldı.

2021 yeni Rolls-Royce Ghost önceki nesline göre 89 mm uzayıp 5546 mm’ye, genişliği ise 30 mm artarak 1978 mm’ye çıkmış. 507 litre bagaj alanına sahip olan bu lüks otomobil de 6.75 litreli V12 çift turbo benzinli 563 beygir 850 nm tork güç üreten motor kullanılmış. Dört tekerlekten çekiş sistemiyle donatılan yeni Ghost, 50/50 ağırlık dağılımı ile en optimal değer yakalanmış.

2021 Yeni Kasa Rolls-Royce Ghost

Rolls-Royce ailesinin Magic Carpet Ride süspansiyon sistemine sahip olan bu otomobilde söz konusu sistem daha da geliştirilerek o enfes yol konforu daha üst seviyeye taşınması hedeflenmiş.

Yeni Rolls-Royce Ghost, MEPS (Micro-Environment Purification System) adlı sistem sayesinde temiz hava içeriye filtrelenerek sunuluyor.

Aracın donanımı konusunda detaylı bilgi aktarılmadı. Fakat basın bülteninde belirtilen özellikler arasında 600 metreden fazla alanı aydınlatan LED ve lazer farlar, 1300 wattlık 18 hoparlörlü ses sistemi, yeni navigasyon sistemi gibi donanımlar bulunuyor. Ayrıca şerit takip ve uyarı sistemi, çapraz trafik uyarı asistanı, adaptif hız sabitleyici, dört kameralı çevresel görüş asistanı gibi birçok sürüş asistanı da yeni kasa Rolls-Royce Ghost modelinde sunuluyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }