Oto Kokpit

2021 Yeni Kasa Kia Sorento (MK4) Görüntülendi

2021 Yeni Kasa Kia Sorento (MK4) Görüntülendi

Kia’nın SUV dünyasındaki ağır abi modellerinden Sorento dördüncü nesline kavuşuyor. Markanın kompakt SUV dünyasındaki premium temsilcisi olan Sorento kamuflajlı olarak görüntülendi. 2021 Yeni Kasa Kia Sorento olarak yollara çıkacak bu araç hakkındaki ilk bilgilere geçelim.

2021 Yeni Kasa Kia Sorento

Kia Sorento Tarihçesi
Sorento ile tanışmamış 2002 yılındaki BL kodlu kasasıyla olmuştu. İlk üretim modeli arkadan itişli ya da dört tekerden çekişli olarak alınabiliyordu. Yol dengesinde pek başarılı olamayan ilk nesil Sorento ile takla atan çok müşteri olmuştu. 2010 yılında üretilen XM kodlu ikinci kasa Sorento da şikayetlerin çoğusu ortadan kaldırılmıştı. Artık daha iddialı olarak yerine devam eden Sorento 2015 yılında üretilen üçüncü nesliyle her anlamda sevilen araç oldu.

2021 Yeni Kia Sorento

Dördüncü Nesil Sorento Geliyor
4 yıldır yollara olan MK3 Sorento için yenilenme zamanı geldi. 2020 yılında tanıtılması beklenen yeni kasa Kia Sorento‘nun testleri devam ediyor. Yeşil Cehennem’de casus kameralara kamuflajlı şekilde yakalanan MK4 Sorento için şimdilik net bilgi vermek mümkün değil. Fakat far kısmına baktığımızda güncel Ceed‘i andıran yapısı var. Ayrıca ızgaranın da daha büyük şekilde konumlandırıldığını görüyoruz.

2021 Yeni Kasa Kia Sorento Ne Zaman Çıkacak?

2021 yeni kasa Kia Sorento modelinde kullanılacak motor seçeneklerine dair herhangi bilgi yer almıyor. Fakat güncel iki litrelik benzinli ve dizel motorların kullanılmasına devam edilecektir. Özellikle Stinger da kullanılan iki litrelik benzinli motorun yurt dışındaki modellerinde yer alabilir. Ayrıca Kia cephesi performans tutkunları için sürpriz yaparak 3.3 litrelik çift turbo benzinli V6 motoru yeni nesil Sorento’da kullanabilir. Şimdilik yeni nesil Kia Sorento hakkında aktaracağım bilgiler bu kadarla sınırlı kalıyor. Konu hakkında gelişme oldukça güncelleme yapacağım. Takipte kalınız…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }