Oto Kokpit

2021 Yeni Audi e-tron S Sportback Özellikleri ile Tanıtıldı

Geleceğin araçlarından biri olarak lanse edilen Audi’nin yeni S paketi aracı, tamamen elektrikli olması sebebi ile dikkatleri üzerine çekiyor. Hem doğa dostu olması ile hem de geleceğe göz kırpması ile ön plana çıkan 2021 yeni Audi e-tron S Sportback özellikleri ile tanıtıldı. İlk olarak aracın motorlarının özellikleri ile başlayalım. Motorlarının diyoruz çünkü tamamen elektrikli olan bu araç ikisi arka aksta olmak üzere 3 elektrikli motora sahiptir. Akıllı sürüş teknolojileri, araç güvenliği ve dinamik yol tutuşu özellikleri ile de dikkat çeken bu araç, arka aksta aktif ve tamamen değişken tork dağılımına sahip elektrikli tork vektörüne sahiptir.

2021 Yeni Audi e-tron S Sportback

496 beygir güce sahip bir elektrikli motor ile gelen yeni e-tron S Sportback, 973 Nm tork üretiyor. Ayrıca 100 km/s hıza 4,5 saniyede ulaşan bu aracın azami hızı ise 210 km/s olarak belirlenmiş. Araç elektrikli olduğu için aküsünün kullanım ömrü de bir hayli önemli diyebiliriz. Bu özellikleri de otomobil severler ile paylaşan yetkililer, yüksek voltajlı pilin 95 Kwh brüt enerjisi olduğunu ve bunun %91’inin kullanılabildiğini belirttiler. Bir akü şarjı ile Audi e-tron S Sportback 365 km yol gidebiliyor. Tek bir şarj ile 400 km’ye yakın bir yol gitmek otomobil severler için büyük ayrıcalık olacaktır.

2021 Yeni Audi e-tron S Sportback Teknik Özellikleri

Aracın tamamen dijital olduğunu söylemekte de fayda var. Kokpitin içerisinde MMI navigasyon plus kontrol ve bilgi-eğlence sistemi olarak 2 ayrı ekran bulunuyor. İsteğe bağlı olarak bir baş üstü ekranı da kullanıcılar tercih edebiliyorlar. Genişletilmiş e-tron rota planlayıcısı sayesinde trafik verilerini, sürücünün sürüş profilini ve şark duraklarını da rahatlıkla bulabiliyorsunuz. 2020 yılının sonbahar aylarında Avrupa’da satışa sunulacak olan bu elektrikli aracın taban fiyatı 96,050 Euro olacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }