Oto Kokpit

2021 Yeni Audi e-tron S Özellikleri ile Tanıtıldı

Yaşadığımız yıl itibari ile otomobil severler artık yavaş yavaş elektrikli otomobillere hayranlık ve merak duymaya başladılar. Bunun farkında olan Audi’de yeni elektrikli aracı ile sahneye çıkmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlerde 2021 yeni Audi e-tron S özellikleri ile tanıtıldı ve bu “full” elektrikli araç, hem gücü hem de sportifliği ile ilgiyi bir anda üzerine topladı.

2021 Yeni Audi e-tron S Özellikleri

Yeni Audi e-tron S ve e-tron S Sportback modelleri tamamen elektrikli 3 motoru ile birlikte geliyor. Bu motorların ikisi arka aksta yer alıyor. Elektrikli dört tekerlekten çekişe ek olarak araçlar arka aksta aktif ve tamamen değişken tork dağılımına saip elektrikli tork vektörü ile birlikte piyasaya sürülüyor. Geleceğin aracı olarak tanımlayabileceğimiz Audi e-tron S modeli, 370 kW güce sahip bir motor ile birlikte geliyor ve bu motor 973 Nm değerinde tork üretebiliyor. Ayrıca e-tron S modelinin 4.5 saniyede 100 km/s hıza çıkabildiğini ve azami hız değerinin de 210 km/s olduğunu söylemekte fayda var.

2021 Yeni Audi e-tron S Teknik Özellikleri

Audi e-tron S modeli, yüksek voltajlı bir pil ile birlikte kullanıcılara teslim ediliyor. Tamamen elektrikli olan bu aracın pilinin 95 kWh brüt enerjiye sahip olduğu görülüyor ve bu kapasitenin yüzde 91’i kullanılabiliyor yani 86 kWh. Bir akü şarjı ile Audi e-tron S modeli 360 km yol gidebiliyor. Dünyadaki ilk 3 elektrikli motora sahip araçlar olarak dikkat çeken e-tron S serisi araçları, tek akü şarjı ile sürücüsünü uzun yollara çıkartabiliyor.

2021 Yeni Audi e-tron S Kokpiti

Aracın tamamen teknolojik ve dijital olduğunu belirtmekte de fayda var. Araçtaki 2 dijital ekran olan MMI Navigasyon kontrol ekranı ve bilgi-eğlence sistemi standart olarak bulunuyor. Kullanıcılar bunlara ek olarak bir baş üstü dijital ekranı da talep edebiliyorlar. Araçta bulunan e-tron rota planlayıcısı sayesinde sürücüler trafik verilerine ve şarj duraklarına rahatlıkla ulaşabiliyorlar.

Araç Sonbahar aylarında Avrupa’da piyasaya sürülecek. Almanya’da Audi e-tron S’in taban fiyatı 93.800 Euro olarak belirlenmiş.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }