Oto Kokpit

2020 Rolls-Royce Dawn Silver Bullet Tanıtıldı

1920’li yıllardan bu yana otomobil sektöründe pek çok gelişmeler ve modellere tanık olunmuştur. Her ne kadar tarih ilerledikçe Otomobil modelleri değişse de zaman zaman sınırlı sayıda, klasik denilebilecek arabalardan ilham alındığı da görülmüştür. Bu araçlardan bir tanesi de, 2020 Rolls-Royce Dawn Silver Bullet oldu.

2020 Rolls-Royce Dawn Silver Bullet Fotoğrafları

Aracın üretici firması, Dawn Silver’ın 1920’li yıllarda üretilen arabalardan ilham alınarak tasarlandığını açıklamıştır. Aracın iç kısmında 2 koltuk mevcut olup, araç tasarım olarak oldukça şık ve estetik bir görüntü sergilemektedir. Buna karşılık firma, bu araçtan dünya çapında 50 adet üreteceği yönünde açıklama yapmıştır. Firma, Dawn Silver’ın özelliklerini henüz duyurmadığı için, konu hakkında bir bilgi yer almamaktadır.

Ancak Rolls-Royce’un orijinal Dawn model araçta 6,6 litre V12 twin-turbo motora sahip olup, 562,8 beygir gücüne sahiptir. Buradan hareketle Rolls-Royce Dawn Silver Bullet modelinde de aynı özellikler kullanılacak ya da bu özellikler geliştirilmiş olacaktır. Aracın henüz yeni duyurulmuş olması ve özelliklerinin de belirli olmaması, fiyat konusunda da bir belirsizliğe sebebiyet vermektedir.

Buna karşılık araç fotoğraflanarak, estetik yapısı dünya çapında yayınlanmıştır. Gümüş bir renge sahip olan araç, model olarak 1900’lü yıllardan esintiler taşımaktadır. Bu nedenle klasik araç hayranı olan kişiler tarafından model, oldukça ilgi görecektir. Aracın dış yapısı haricinde iç tasarımı da oldukça ayrıntılı ve sade bir görünümle göz almaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }