Oto Kokpit

2020 Jaguar XE Reims Edition Özellikleri ile Tanıtıldı

Jaguar markasının geçmişteki yarışlarda başarılarına değinmek adına sadece 200 adet piyasaya sürülecek olan 2020 Jaguar XE Reims Edition, bütün özellikleri ile tanıtıldı. Bu otomobil temel olarak 1954 yılında 12 saatlik Reims yarışında Jaguar D-Type modelinin zaferinden esinlenerek tasarlandı. İşte detaylar…

2020 Jaguar XE Reims Edition Teknik Özellikleri

Araç, JLR grubunun 2.0 litrelik motoru ile 250 ps güç üreten P250 turbo benzinli motoruna sahip. Avrupa fiyatı olarak 45 bin Euro olarak satışa çıkarılan araç, sportif türde. XE modeline kıyasla kendine özgü olarak geliştirilmiş ve yenilenmiş bir tampon tasarımına sahip. Araç, bu tampon sayesinde biraz daha kuvvetli bir görünüm kazanmış diyebiliriz. Ek olarak Jaguar markasının XKR-S ve XFR-S modellerinde yer alan mavi rengin aynı tonu, bu araçta da kullanılmış. 5 kollu 19 inçlik jantlar ise araca lüks ve estetik bir hava katmış durumda.

2020 Jaguar XE Reims Edition Donanımları

Aracın iç tasarımı ise daha çok sportif bir havayla bezenmiş. Araçta Jaguar teknolojisinin son sürüm parçaları yer almaktadır. Ek olarak Apple CarPlay ve Android Auto bağlantı özellikleri de araçta yer almaktadır. Geri görüş kamerası ve park sensörü ise aracın kullanım kolaylığını arttıran özelliklerden sadece birkaçı.

2020 Jaguar XE Reims Edition Kokpiti

2020 Jaguar XE Reims Edition, sadece 200 adet üretileceğini belirtmiştik. Özel seri araçlara kıyasla bu araçta da kendine has ve eski modellerden esinlendiği özellikleri bulunuyor. Ancak genel olarak baktığımızda dış özelliklerinin kendine has olduğunu söyleyebiliriz. Renk seçeneğinde yine klasını kullanan Jaguar, D-Type modelinin kazandığı 12 saatlik Reims yarışındaki o üstün performansı bu araca da yansıtmaya çalışmış. Ancak bir hız aracı olmasının yanı sıra sportif çizgilerden de fazla dışarı çıkılmamış. Yani bir nevi ortaya karışık ancak kaliteli bir limited edition ortaya çıkmış. Aracın Avrupa fiyatı ise klasmanlarına göre gayet uygun bir fiyata sahip. Sırada foto galeri var.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }