Oto Kokpit

2019 Mercedes-Benz AMG GT63 S Teknik Özellikleri ile Tanıtıldı

Porsche Panamera’nın en güçlü rakibi sonunda gün yüzüne çıktı. Mercedes’in geçtiğimiz günlerde fotoğrafını paylaştığım Mercedes-Benz AMG GT63 modeli tanıtıldı. Çok başarılı tasarıma sahip olan ve CLS ile AMG GT’nin çok güzel birleşimini temsil eden otomobil, en güçlü versiyonu ile şuan kendi klasmanının en güçlü ve hızlısı olma özelliği taşıyor. Buyurun aracı teknik verileri ve diğer detayları ile tanıyalım.

2019 Mercedes-Benz AMG GT63

Mercedes, hiç şüphesiz en parmak çağını yaşıyor. BMW ve Audi bile markanın bu baş döndürücü yükselişi karşısında tutunamıyor. En alt segmentten en üste kadar herkese hitap eden araçlar üretmeye devam ediyor. Mercedes-Benz AMG GT63 S bunun en güzel örneği. MULTIBEAM led farları, aktif spoyleri, mat rengi, 20 inçlik jantları (önde 265/40 R20, arkada 295/35 R 20 lastiklerle), yaşam alanındaki premium yapısı, gösterge paneli ve multimedya ekranının bir arada sunulduğu bütünleşik yapısı, yeni kontrol elemanları ve diğer birçok ince detayları ile bu araç Porsche Panamera’yı çok ama çok kıskandıracak. Bu ikiliyi yazının sonunda kıyaslayacağım ama öncesinde teknik olarak tanıyalım.

2019 Mercedes-Benz AMG GT63 S Ne Zaman?

Mercedes-AMG GT63 S 4MATIC+ kaputu altında 4.0 litre V8 turbo benzinli motor yer alıyor ve 639 ps 630 beygir 900 nm tork güç sunuyor. 0-100 km/s hızlanmasını 3.2 saniye de tamamlayan ve 315 km/s hıza ulaşan bu araç, RACE START fonksiyonlu 9 ileri AMG SPEEDSHIFT MCT şanzıman ile geliyor. Tabi bunun bir de GT63 4MATIC+ versiyonu var. O ise aynı motordan 585 ps 800 nm tork güç sunuyor ve 0-100 aralığını 3.4 saniyede tamamlarken 310 km/s son hıza ulaşıyor. 4 kapılı AMG GT63 üyelerinde 395 litre bagaj alanı sunuluyor. Bu alan yatabilen arka koltuklar sayesinde 1324 litreye kadar ulaşabiliyor. Standart olarak gelen AMG RIDE CONTROL+ adlı adaptif havalı süspansiyon sistemi ile çok etkin yol tutuşu sağlanıyor. Ayrıca arka tekerlerde belli açıya kadar dönebiliyor ve sürüş dinamiklerine olumlu etkide bulunuyor. Bunların yanı sıra motor, direksiyon ve süspansiyonlar için farklı sürüş modlar var. Üst versiyon AMG versiyonlarında bulunan sürüş destek sistemleri, konfor elemanları ve diğer opsiyonlarında aynen yer aldığını da belirteyim.

Mercedes-Benz AMG GT63 İç Fotoğrafları

Porsche Panamera mı? Mercedes-Benz AMG GT63 S mi?
Bu soruya şıp diye cevap vermek kolay değil. Panamera Turbo’yu ele alıp kıyaslayacak olursak Panamera Turbo, 4.0 litre V8 turbo benzinli motoru ile 550 ps 770 nm tork güç üretiyor ve 0-100 km/s hızlanmasını 3.8 saniyede tamamlayıp 306 km/s son hıza ulaşıyor. Yukarıda özelliklerini aktardığım AMG GT63 S ise çok daha iyi değerlere sahip. Tabi pistte hangi araç daha iyi süre çıkarır onu bilemeyiz. Sınıfına göre hangisi önde olduğunu kullanmadan her anlamda söylemek şuan imkansız. Fakat kağıt üzerinde Mercedes’in açık ara önde olduğunu bilelim.

Porsche Panamera Turbo - Mercedes-Benz AMG GT63 S

2019 Mercedes-Benz AMG GT63 S hakkında aktaracaklarım bu kadar. Fiyat ve diğer konularda gelişmeler oldukça aktarmaya devam edeceğim. Sırada fotoğraf galerisi var.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }