Oto Kokpit

2019 Aston Martin DBS Superleggera Teknik Özellikleri ve Fiyatı Açıklandı

Aston Martin‘in yeni hırçın aracı “DBS Superleggera” tanıtıldı. Markanın üst düzey versiyonlarından olan bu araç, diğer aile üyelerinden daha hırçın hatlara sahip ve kaputunun altında da 900 nm tork güç sunan oldukça güçlü motor yatıyor. Performans verileri de hiçte fena sayılmaz. Hadi bu canavarı daha yakından tanıyalım.


2019 Aston Martin DBS Superleggera Özellikleri

Aston Martin DBS Superleggera Teknik Özellikleri
İngilizlerin lüks spor otomobil üreticisi, bu sefer işi daha ileri noktaya götürüp her açıdan can yakıcı araç üretmiş. Dıştan bakıldığında rakiplerine korku veren yaşama alanında ise F segmentini kıskandıracak kadar iyi duran hatlara sahip olan araçta bolca deri işçiliği yer alıyor. Teknik olarak baktığımızda Aston Martin DBS Superleggera kalbinde 5.2 litrelik V12 çift turbo beslemeli ünite yer alıyor. 725 ps 715 beygir 900 nm tork güç sunan İngiliz şaheseri, karbon fiber şaft mili üzerine monte edilmiş 8 ileri ZF otomatik şanzımana sahip olup 0-100 km/s hızlanmasını 3.4 saniyede tamamlıyor ve 339 km/s son hıza ulaşıyor.

2019 Aston Martin DBS Superleggera

Bunlara ek olarak aracın diğer hızlanma verileri de gayet iyi seviyede. 0-160 km/s hızlanması 6.4 saniye olan aracın 80 – 160 km/s ara hızlanması ise 4.2 saniye sürüyor. Bu kadar güçlü aracı dizginlemek kolay değil. Onun için ise önde 410 mm, arkada ise 360 mm karbon seramik diskler kullanılmış.

Gelelim donanım kısmına.
Yeni Aston Martin DBS Superleggera 21 inçlik jantlarla geliyor. Standart haliyle bile birçok özelliğe sahip olan bu harika araçta dikiş işçiliğinin konuşturulduğu deri döşemeli koltuklar, anahtarsız olarak giriş ve motor çalıştırma özelliği, park asistanı,360 derece çevresel görüş özelliği, geliştirilmiş multimedya sistemi gibi özellikler bulunuyor. Ayrıca bu araç GT, Sport ve Sport Plus adlı üç farklı sürüş moduna da sahip olduğunu ekleyeyim.

2019 Aston Martin DBS Superleggera Kokpiti

Gelelim fiyat kısmına. Aracın Türkiye fiyatı açıklanmadı. Fakat Almanya için Aston Martin DBS Superleggera fiyatı 274.995 euro olarak belirlendi. Ülkemizdeki kur farkını ve vergileri eklediğimiz zaman 5 milyon TL’ye yakın değerden satılacağını ön görüyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }