Oto Kokpit

2018 Yeni Subaru WRX ve WRX STi Tanıtıldı

Subaru’yu günümüze kadar efsane yapan hiç şüphesiz Impreza modelindeki WRX ve WRX STi serisidir. Son jenerasyonu ülkemizde pek göremiyor olsak da Japon firma mevcut versiyonu makyajlayarak güncelledi. 2018 Yeni Subaru WRX ve WRX STi ile belirgin değişimler yaşandı, güç arttı ve daha dinamik yapıya kavuştu. İşte detaylar…

2018 Yeni Subaru WRX STi Türkiye

Tasarımsal Olarak Neler Değişmiş?
Yeni Subaru WRX ve WRX STi için makyajlama olarak gerçekleşen bu yenilikte araçlara bir takım yenilikler katıldı. Özellikle WRX STi için daha belirgin adımlar atılmış. Bunlara bakacak olursak ilk etapta ön ızgara ve ön tampon yapısı dikkat çekiyor. Burada daha farklı yapı kullanılmış. Fakat led gündüz farlarının genel hatları belirlediği aydınlatma alanında değişim olmamış. Öte yandan iç mekan içinde büyük farklılıklar yok. En öne çıkanı gösterge panelinin değişmiş olması. Çağın gerisindeki o kırmızı aydınlatmalı gösterge panelinin yerini siyah tabanlı ve detayların kırmızı-beyaz olarak yansıtıldığı panel almış. Güzelde olmuş. Şimdi sırasıyla iki versiyonunda detaylarına bakalım.

2018 Yeni Subaru WRX Özellikleri
Bu araçta 2.0 lt BOXER turbo beslemeli benzinli motor görev yapıyor ve 268 ps güç üretiyor. AWD çekiş sistemi ile yine has özelliklerini koruyan WRX, 6 ileri düz vites veya CVT otomatik şanzıman ile alınabilecek. WRX için kırmızı fren kaliperleri, standart 18 inç jantlar, 8 yöne elektrikli olarak ayarlanabilen Recora spor koltuklar sunuluyor.

2018 Yeni Subaru WRX

İç mekanda ise 7 inçlik dokunmatik multimedya ekranı yine yerini korumuş. Gösterge panelinde 4.3 inçlik bilgi ekranı da yer alıyor. Ayrıca kokpitin orta üst kısmına konumlandırılan 5.9 inçlik ekran üzerinde de yağ sıcaklığı, turbo basıncı ve birçok değerler de görüntülenebiliyor.

Bu araç hız kadar güvenliği de önemsiyor. EyeSight driver-assist adlı güvenlik özelliği son zamanlarda oldukça popüler güvenlik donanımı olan öndeki aracı takipleme ve gerektiğinde fren yapma sisteminin Subaru’daki hali olarak WRX ve WRX STi modellerinde sunuluyor. Bunun dışında Hill start assist özelliği ile yokuşta bile olsanız bu sistem devredeyken ayağınızı frenden çekebilirsiniz. Çünkü Araç trafik ışıklarında sabit olarak kendini tutabiliyor.

2018 Yeni Subaru WRX STi Kokpiti

2018 Yeni Subaru WRX STİ Özellikleri
Mavi rengi ile rallideki yıllarına vurgu yapan STi versiyonu daha fazlasını sunmak için yine görev başında. 2018 Yeni WRX STi için 2.5 litre turbo beslemeli BOXER benzinli ünite sunuluyor. 305 ps güç üreten bu araç +5ps güç kazanmış (Almanya Subaru resmi web sitesinden bilgi alınarak kıyaslama yapılmıştır). WRX STi için dinamik tork kontrol ve DCCD özellikleri sunulmaya devam ediyor. Önceki Subaru WRX STi modellerinde de yer alan DCCD (Driver Controlled Center Differential) adlı bu özellik sayesinde aracın diferansiyel kontrolünü sağlayarak gücün ön ve arka teker arasında dağılımının ayarlanmasını gerçekleştiriyor. Zaten Subaru STi serisini efsane yapan olmazsa olmazlardan birisi olarak bu araçta da yeri korunmuş.

2018 Yeni Subaru WRX STi Özellikleri

Yeni WRX STİ daha güçlü olduğu için fren yapısı da öne göre seçilmiş. Zaten kaliper kapakları bizlere bu aracın daha farklı olduğunun sinyallerini veriyor. O fark öndeki 6 pistonlu fren kaliperlerinden kaynaklanıyor. Ayrıca STi için standart 19 inçlik jantlar sunuluyor ve bu jantlara 245/35 R19 ebatlı lastikler eşlik ediyor.

Bu kadar özellik detayından sonra performans detaylarını vermek isterdim ama Subaru tarafından açıklama gelmedi. Fakat size şöyle bir özel bilgi vereyim. Makyaj öncesi bu araç 300 ps güce sahipti ve 0-100 aralığını 5.2 saniyede tamamlarken maksimum 255 km/s hıza ulaşıyordu. Güncellemeler ve +5 ps sonrası belki 1 ya da 2 saniye kazanmıştır diye tahmin ediyorum. Fakat bu konu netleşince yazıyı güncelleyeceğim. Gelişmelerden haberdar olmak için bizi facebook sayfamız üzerinden takip etmeyi unutmayın. Sırada fotoğraf galerisi var.

2018 Yeni Subaru WRX Fotoğrafları

2018 Yeni Subaru WRX STi Fotoğrafları

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }