Oto Kokpit

2016 Yeni Kasa Citroen C3 Sesini Duyurmaya Başladı

2016 Yeni Kasa Citroen C3 Sesini Duyurmaya Başladı

Merakla beklenen 2016 yeni kasa citroen c3 için geri sayım başladı. Bu senenin sonuna doğru yollara çıkması beklenen 3. jenerasyon c3 için birçok spekülatif haber bir süredir yer alıyordu. Bugünlerde ise olası görsel üzerinden tahmini bilgiler paylaşılmaya başlandı. Bakalım ne gibi detaylar var?

2016-yeni-kasa-citroen-c3

2002 yılında citroen c2’nin yerini alarak yollara çıkan C3 modeli b segmentinde polo ya da fiesta kadar iddialı satış rakamlarına imza atmış olmasa da fransız araç sevenler için belirli yer edindi. 2009 yılına gelindiğinde ise 2. nesil yollara çıkmış oldu. Bu modelin işi daha kolaydı. Çünkü temeli çoktan atılmıştı. İkinci nesil hem tasarım yönünden hemde kullandığı motor seçeneklerinden ötürü çok daha fazla kişi tarafından sevildi. Fakat bu yüzü de eskidi ve c3 fanları yeni modeli bekliyor. 2016 yeni kasa citroen c3 için bugüne kadar birçok haber yapıldı ve ciddi render çalışmaları da gerçekleştirildi. Fakat geçtiğimiz günlerde yayınlanan görsel ile bu konu artık zirveye ulaştı.

Öncelikle tasarım üzerine konuşalım.
Malum citroen firması model yenileme de ailenin diğer üyesi peugeot kadar hızlı ve .eşitli olmadığını biliyorsunuz. En basitinden citroen c5 hala yenileme bekliyor. Her neyse konumuz b sınıfı oyuncusu C3. Yenilenecek olan bu araç için ve abisi c4 adına cactus modeli her seferinde referans gösteriliyor. Bunun en büyük sebebi c4 picasso üzerindeki tasarım yapısının c4 cactus ile aynı çerçevede olduğundan dolayı arkasından gelecek diğer üyelerinde bu kapsamda değerlendirilip marka bütünlüğü bozmamak için benzer görünümde üretim planlamasından kaynaklandığını düşünüyorum. Yukarıdakine benzer bir c3 pek iyi olacağını düşünmüyorum ama illaki beğenenlerde olacaktır.

Tasarımdan ziyade kaput altındaki ünitelerin varlığı da oldukça önemli. Citroen bu konuda en büyük atılımını bluehdi motorları ile yapacak. Daha düşük yakıt tüketimine sahip c3 modelleri ile tasarrufun dibine vuracağını düşünüyorum. Şimdilik aktaracaklarım bu kadar. Yeni gelişmeler oldukça paylaşmaya devam edeceğim.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }