Oto Kokpit

1000 Beygirlik 2022 Aston Martin Valkyrie AMR Pro Özellikleri ile Tanıtıldı

Aston Martin ailesine çok özel bir araç katıldı. Tamamen safkan motoruyla 1000 beygir gibi çok yüksek güç üreten bu aracın adı: 2022 Aston Martin Valkyrie AMR Pro. Le Mans 24 Saat yarışları için tasarlanan bu hiper otomobilin sınırlı sayıyla satışa sunulacak. İşte detaylar…


2022 Aston Martin Valkyrie AMR Pro Özellikleri

Aston Martin Valkyrie AMR Pro, 2018 Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan konsept haliyle ilk kez gündeme gelmişti. Le Mans Hypercar yönetmeliklerinin ötesine geçen bir aerodinami ile gelen Valkyrie AMR Pro tüm hatlarıyla mühendislik harikası olarak karşımızda duruyor.

Araca teknik verileri üzerinden ele aldığımızda, Aston Martin Valkyrie modeline göre aks aralığı 380 mm daha uzun, önden 96 mm ve arkadan ise 115 mm daha geniş yapısıyla dikkat çekiyor. Ayrıca bu araç 266 mm daha uzun olma özelliği taşıyor. Fakat asıl can alıcı nokta kalbinde bulunuyor. 6.5 litrelik atmosferik benzinli V12 motoruyla Aston Martin Valkyrie AMR Pro tamı tamına 1000 beygir güç üretiyor ve bunu 11.000 rpm devir çevirerek yapıyor. Burada muazzam bir güç ve kadranın yanında çılgınca dönen devirden bahsediyoruz. Her kalp bu heyecana dayanmaz!

2022 Aston Martin Valkyrie AMR Pro

2022 Aston Martin Valkyrie AMR Pro‘dan iki adet prototip ve 40 adet seri üretim modeli bulunacak. Bunların hepsi soldan direksiyonlu olacak. İlk teslimatlar ise 2021 yılının son çeyreğinden itibaren gerçekleştirilecek. Fiyata dair henüz bilgi paylaşılmadı. Fakat milyonların havada uçuşacağından emin olabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }