Oto Kokpit

Yola Çıkacaklara Doğru Bagaj Yerleşiminin Püf Noktaları

Yola Çıkacaklara Doğru Bagaj Yerleşiminin Püf Noktaları

Kamu çalışanları için 11 günlük Kurban Bayramı Tatili bugün itibariyle başlamış oldu. Birçok kişi sevdiklerini görmek için bir yerlere seyahat edecek. Uzun süreli olan bu tatil için araçların bagajları oldukça dolu olacak. Böyle olunca da doğru bagaj yerleşiminin önemi öne çıkıyor. Bizde bu doğrultu da sizler için yazı hazırladık. Seat mühendislerinin tavsiyeleriyle oluşturulan bu listeye beraber göz atalım.


Doğru Bagaj Yerleşimi Nasıl Olmalı?

Düzenli yaşam felsefesi üzerine kitaplar yazan Marie Kondo’nun oluşturduğu Konmari Metodu temel alınarak Seat mühendislerinin Doğru Bagaj Yerleşimi adına beş önemli püf noktası şu şekilde sıralanıyor:

1- Az eşya alın: Tatilde gerçek anlamda size lazım olan şeyleri alın ve “şu da lazım olabilir” dediğiniz şeyleri kendinize yük etmeyin.

2- Eşyaları kategorilendirin: Tatilde yanınıza alacağınız eşyalarınızı kıyafet, aksesuar, oyuncak veya ilk yardım gibi kategorilere ayırın.

3- Kıyafetleri rulo yapın ve dikey yerleştirin: Valiz hazırlarken en can sıkıcı noktaların başında kıyafet yerleşimi gelmektedir. Fakat dert etmenize gerek yoktur. Yerden tasarruf etmek için kıyafetlerinizi rulo yapıp valize dikey olarak yerleştirin.

4- Otomobilin iç mekanından en iyi şekilde faydalanın: SEAT mühendisi Jordi Mora’ya göre, yeni model tasarımında temel önceliklerden biri, otomobilin tüm girinti ve boşluklarından faydalanmak için yük kapasitesini mümkün olduğunca artırmak. Her otomobilde mendil kutusu veya içecekler gibi gündelik kullanımda ihtiyaç duyulan eşyaların koyulacağı alanlar bulunuyor. Ancak, güvenlik sebebiyle yolcu bölümünde, koltukların üzerinde veya arka camın önünde eşya bırakılmaması gerektiği de unutulmamalı.

Yola Çıkacaklara Doğru Bagaj Yerleşimi Tavsiyeleri

5- Vee son olarak Bagaja son giren ilk çıkar yöntemini kullanın: Bagaj yerleşimi yaparken yolculuk esnasında en çok lazım olanları en son yerleştirin. Ayrıca yolculukta aracınızla ani manevraları yapabileceğiniz ihtimalleri göz önüne alarak eşyalarınızı sağlam yerleştiriniz. Özellikle valiz gibi ağır eşyaları mümkünse sabitlemeye çalışın. Çünkü 100 kilometre hızla giderken panik fren esnasında 30 kiloluk valiz 90 kiloluk eşya gibi basınç uygulayıp ciddi hasarlara sebep olabilir. Bu yüzden ağır eşyaları çok iyi sabitlemenizi tavsiye ediyorum.

Son olarak trafik kurallarına uyalım. Uykusuz asla araç kullanmayalım. Sevdiklerimizi düşünerek seyahat edelim.

Hayırlı Bayramlar, Hayırlı Yolculuklar…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }