Oto Kokpit

Opel Corsa C Alınır Mı?

Opel Corsa C Alınır Mı?

Opel’in kalite de zirveye oynadığı yılların ürünü olan Opel Corsa C, günümüzde hala sevilerek biniliyor. Fakat araç hakkında bilgisi olmayan veya tecrübesi olmayanlar tercih konusunda sıkıntı yaşayabiliyor. Bu yazımızda “üçüncü nesil Corsa C alınır mı?” sorusuna cevap vereceğiz.

Opel Corsa C

Corsa’nın üçüncü nesli olarak 2000 yılında markanın Gamma platformunda üretilmişti. Avrupa pazarındaki fabrika serüveni 2006 yılına kadar devam eden Corsa C’de 8 farklı benzinli 4 farklı dizel motor kullanılmıştı. Bu motorlara 5 ileri manuel, 4 ileri tam otomatik ve 5 ileri otomatikleştirilmiş easytronic adlı vites kutuları eşlik etmişti.

Döneminin en iyi hatchback modellerinden birisi olan Corsa C gerek sürüşüyle gerekse görünümüyle kullanıcının taktirini toplamıştı. Fakat en genç Corsa C üzerinden 15 sene geçti ve bu araç tüm motor seçenekleriyle alınabilecek durumda değil. Gelin birlikte Corsa C’nin dikkat edilecek noktalarına madde madde bakalım:

İkinci El Opel Corsa C

Hangi Motor Seçeneğiyle Tercih Edilmeli?
Benzinli araç düşünüyorsanız ilanlarda 1.2 litre ve 1.4 litre benzinli Corsa C’nin düşük kilometreli, bakımlılarını listenize ekleyebilirsiniz.

Eğer biraz performans ve ekonomi de istiyorsanız kesinlikle 1.3 litrelik CDTi motoruna bakmalısınız. Hem yakıt ekonomisi hemde yeterli performansıyla işinizi görecektir.

Corsa C’nin 1.0 litre motorunu düşük performansıyla tercih listenizden çıkarılmalı. 1.7 DTi ise çok sağlam motor olmasına karşın bir takım kronik sorunlarından dolayı tercih listesinde olmaması lazım.

Hangi Şanzımanıyla Tercih Edilmeli?
Corsa C’nin üç farklı şanzımana sahip olduğunu daha önce belirtmiştik. 5 ileri manuel vitesi zaten geneli kapsıyor. Bu vites kutusunda kolay kolay sorun yaşamazsınız.

Eğer otomatik vites Corsa C alacaksanız seçiminizi 4 ileri tam otomatik vites kutusundan yapmalısınız. Easytronic şanzımandan mümkün oldukça uzak durun. Gerekirse bütçenizi artırıp Corsa D’nin yine tam otomatik şanzımanlı versiyonunu alın (1.4 litre benzinli motorla).

Opel Corsa C Otomatik Vites

Dikkat Edilecek Noktaları

Bu yıldaki Corsa’ların kronik sorunlarından en yaygını direksiyon kutusu olup genellikle ses yapmasından başka sıkıntı çıkarmayan problemdir. Araç alırken direksiyon kutusunu kontrol ettirmelisiniz.

Manuel şanzımanlı versiyonlarında sıkça yaşanan sorunlardan birisi şanzımanda volant değişiminde “sabit volant mı? oynar volant mı? tercih problemi oluyor. Fabrikanın oynar volant kullandığı Corsa C’lerde eğer kavramayı oynar volantlı alırsanız DSG kavramasını geçecek kadar maliyeti çıkıyor (Ortalama 6 bin TL). Fakat sabit volantlı tercih ederseniz maliyet 5’te 1 düşecektir. Fakat bu sefer sürüş konforunuz düşecek. Tabi yine tercihinizi sabit volant’tan yana yapmanız herhangi sıkıntı çıkarmayacaktır.

Benzinli modellerinde ciddi sorun yaşayacağınız noktalar bulunmuyor. Dizel motorlarında da turbo ve enjektörleri kontrol ettirmenizde fayda var.

Opel Corsa C Kronik Sorunları

Özetleyecek olursak üçüncü nesil Opel Corsa ülkemiz piyasasında alınabilecek mantıklı araçlardan birisidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }