Oto Kokpit

2024 Yeni Kasa Ford E-Tourneo Courier Özellikleri ile Tanıtıldı

2024 Yeni Kasa Ford E-Tourneo Courier Özellikleri ile Tanıtıldı

Ford, otomotiv dünyasının geleceğini şekillendiren ‘Geleceği Bugünden Yaşa’ stratejisi kapsamında, Ford Otosan mühendisleri tarafından tasarlanan tamamen elektrikli yeni modeli E-Tourneo Courier‘i tanıttı. SUV tarzından esinlenilerek oluşturulan eşsiz tasarımı ve maceraya uygun çok fonksiyonlu yapısıyla Tourneo Courier, ayrıca beş koltuklu düzeni ve şık tasarımıyla geniş bir iç mekan sunmaktadır. Yeni kasa Tourneo Courier ilk olarak 2023 son çeyrekte benzinli manuel & otomatik modelleriyle pazara sunulacak. Tamamen elektrikli E-Tourneo Courier, 2024 sonunda satışa sunulacak.

2024 Yeni Kasa Ford E-Tourneo Courier Özellikleri

Ford’un Tourneo serisine eklenen yeni ve çok yönlü bu elektrikli araç, kullanıcıların sahip olmayı daha cazip ve ulaşılabilir kılacak şekilde kapsamlı dijital deneyimler ve bağlantı özellikleriyle birlikte sunuluyor. Rafine tam elektrikli bir motor tarafından enerji sağlanan araç, pratik uzaktan yazılım güncellemeleri (OTA) sayesinde aracın kullanıcı deneyimini bağlantı teknolojileriyle daha da geliştirme olanağı sunuyor.

Yeni E-Tourneo Courier, Ford’un 2024 yılına kadar Avrupa’da piyasaya süreceği on tam elektrikli modelden biri. 2035’te tüm araç satışlarında net sıfır emisyon hedefleyen Ford, bu çerçevede 2026 yılına kadar 2 milyonun üzerinde tam elektrikli araç sunmayı hedefleyerek, global olarak 50 milyar dolarlık bir yatırım yapıyor.

Maceraya Hazır Tasarım

2024 Yeni Kasa Ford E-Tourneo Courier Teknik Özellikleri

 

E-Tourneo Courier, geniş ve işlevsel bir otomobil oluşturmak için tasarlandı ve dinamik, kompakt bir tasarıma sahip. Dış tasarımdaki kısa ön kısım ve sade hatlar, genişlik ve dayanıklılık hissini artırırken, Ford’un karakteristik krom elmas ızgarası ve elektrikli otomobillere özgü uçtan uca farlar aracın fütüristik görünümünü tamamlıyor.

Tam elektrikli ve çok amaçlı E-Tourneo Courier, beş kişi ve eşyalarını rahatlıkla taşıyacak şekilde tasarlandı. Arka koltukların 60-40 oranında bölünebilir olması ve mevcut Tourneo Courier modeline göre %44 daha büyük bagaj alanı, pratikliği bir adım öteye taşıyor. Kullanıcılar ayrıca artırılmış omuz ve baş alanının yanı sıra, ayarlanabilir orta konsol, gizli bagaj bölümü ve 44 litrelik bagaj dahil olmak üzere bir dizi kullanışlı saklama alanından faydalanabiliyor.

İç mekandaki dijital deneyimler, tam dijital gösterge paneli ve 12 inç geniş dokunmatik ekran üzerinden kontrol edilen SYNC 4 bilgi-eğlence sistemi olan ‘digiboard’ gösterge paneli ile sunuluyor. Tamamen bağlantılı kabin, kablosuz Android Auto ve Apple CarPlay entegrasyonunun yanı sıra, hareket halindeyken bağlantıyı sürdürmek için bir telefon şarj pedi sunuyor. Kablosuz yazılım güncellemeleri, servise gitmeye gerek kalmadan zaman içinde işlevselliği artırma imkanı sunuyor.

E-Tourneo Courier, kontrast tavan rengi, çamurluk çıtası ve tavan barları gibi çeşitli şık fabrika çıkışlı seçeneklerle geliyor.

Tamamen Elektrikli Yeni Sürüş Deneyimi

2024 Yeni Kasa Ford E-Tourneo Courier

E-Tourneo Courier’in 100 kW (136 PS) güç üreten e-motoru, pürüzsüz ve tamamen elektrikli bir sürüş deneyimi vaat ederken, seçilebilir tek pedallı sürüş modu bu deneyimi daha da zenginleştiriyor. Sınıfının en kapsamlı gelişmiş sürücü destek sistemleri paketi, günlük sürüş ve uzun yolculukları daha keyifli hale getiriyor. Sürücüler, Normal, Eko ve Kaygan olmak üzere üç farklı sürüş modundan birini seçebiliyor.

E-Tourneo Courier, 11 kW AC ve 100 kW DC olmak üzere iki farklı şarj seçeneği sunuyor. Ford’un baştan sona tasarladığı ev şarj çözümü, kullanıcı dostu şarj uygulaması ve daha uygun gece elektrik tarifelerinden faydalanmak için zamanlama özelliği ile şarj yönetimini kullanıcılar için daha kolay hale getiriyor. AC şarj özelliği, 5,7 saat içinde %10-100 arası şarj imkanı sağlıyor. E-Tourneo Courier’in halka açık şarj istasyonları için DC hızlı şarj özelliği, kullanıcılara araçlarını sadece 10 dakikada şarj etme ve 87 km menzil eklemek imkanı sunuyor. Ayrıca, ev dışında hızlı bir şarja ihtiyaç duyduklarında 35 dakikadan daha kısa bir sürede %10-80 arası şarj sağlama imkanı sunuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

S.S.S

Tourneo Courier ilk olarak 2023 son çeyrekte benzinli manuel & otomatik modelleriyle pazara sunulacak. Tamamen elektrikli E-Tourneo Courier, 2024 sonunda satışa sunulacak.

Ford Otosan’ın Romanya’daki Craiova fabrikasında üretilecek ve 2024 sonunda satışa sunulacak.