Oto Kokpit

2020 Yeni Opel Corsa-e Rally Tanıtıldı

Opel, PSA grubuna geçtikten sonra elektrikli araçlara ayrı özen göstermeye başladı. Corsa-e bunun en net kanıtıydı. Alman marka bu adımı daha ileriye taşıyarak Dünyada bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. 2020 Opel Corsa-e Rally adlı aracını elektrikli ralli otomobili olarak hazırlayan firma, bunu müşterilere sunan ilk marka olacak. İşte detaylar…


2020 Yeni Opel Corsa-e Rally

Opel, elektrikli yarış otomobili olarak yeni Corsa-e Rally modelini üretti ve önümüzdeki sene ADAC ile ortaklaşa yepyeni ralli düzenleyecek. 2020/2021 ADAC Opel e-Rally Cup olarak 15 adet araçla düzenlenecek turnuva da “Corsa-e Rally” kullanılacak. Dünyada bir ilke imza atacak olan iki markanın düzenleyeceği bu rallideki elektrikli Corsa, 2019 Frankfurt otomobil fuarında gün yüzüne çıkacak.

Opel Corsa-e Rally, esasında daha önce buradaki yazımda tanıttığım Corsa-e’nin ralli için hazırlanmış modeli olarak hem pistlere çıkacak hemde kullanıcılara sunulacak. 100 kw 136 ps 260 nm tork güç sunan bu aracın standart versiyonu sınıfına göre gayet tatminkar performans sunuyordu.

2020 Yeni Opel Corsa-e Rally Motoru

Corsa-e’nin teknik verilerini hatırlayacak olursak 136 ps güç sunan elektrikli motoruyla 0-50 km/s hızlanmasını 2.8 saniye de ve 0-100 km/s hızlanmasını ise 8.1 saniye de tamamlıyordu. 330 km menzil sunan bu araç üzerinde ralli giydirmesi yapan Opel motorsport ekibi, aracı ralliye uygun görünüme kavuşturmanın yanı sıra teknik anlamda da gerekli adımları atmış. Opel Corsa-e Rally‘nin jantları, lastikleri, alt takımı, kokpiti ve diğer alanları motor sporları standartlarına göre dizayn edilmiş.

2020 Yeni Opel Corsa-e Rally Özellikleri

2020 Opel Corsa-e Rally hakkında aktaracağım bilgiler bu kadar. Opel bu elektrikli yarış aracını önümüzdeki ay tanıtacak ve müşterilerine 50.000 euro’nun altında satmayı hedefliyor. Sırada foto galeri var.

Yorumlar
  1. tolga gezmiş dedi ki:

    aracın tasarımı gerçekten çok güzel olmuş.

] }