Oto Kokpit

2020 Yeni Nissan GT-R Nismo Özellikleri ile Tanıtıldı

Nissan’ın en hızlı modellerinden GT-R 50. yılına özel araçla karşımıza çıktı. 2019 New York otomobil fuarında tanıtılan 2020 Nissan GT-R Nismo, GT3 tarzına sahip genişletilmiş çamurlukları ve hafifletme çalışmaları ile çok daha sıkı hale getirilmiş. Gelin aracı yakından tanıyalım.


2020 Yeni Nissan GT-R Nismo Teknik Özellikleri

Skyline GT-R efsanesi bundan 50 yıl önce yani 1969 yılında üretilen KPGC10 adlı araçla başladı. Yan aynaları çamurluklarında olan ve tasarımı Shinichiro Sakurai elinden çıkan bu araç otomotiv dünyasında Nissan GT-R efsanesinin başlangıcı olmuştu. Ardından KPGC110 kodlu ikinci nesil geldi. 1989 yılında ise R32’nin üretimi ile RB26DETT motor kullanılmaya başlandı. R33 ve R34 modellerinde de 2.6 litrelik bu ünite yer aldı. 2007 yılına geldiğimizde ise Skyline kelimesi rafa kalktı ve 3.8 litre V6 motora sahip VR38DETT kodlu R35 ünite üretildi. 12 yıldır yollarda olan son nesil GT-R ile Nissan ailesi bu yıl 50. yılı kutluyor. 50. yaşa özel yeni Nissan GT-R Nismo hazırlandı. Gelin bu araca yakından bakalım.

2020 Yeni Nissan GT-R Nismo

Yeni Nissan GT-R Nismo, spor otomobile en uygun şekilde güncellenmiş. Aracın detaylarına baktığımızda dışta 20 inçlik 10 kollu jantlar direkt dikkat çekiyor. Ayrıca dış parçalarda daha hafif materyallerin kullanılmış ve bu sayede boş ağırlıkta 20 kilo azalma yaşanmış. Parçalar arasında karbon fiber malzemeden üretilmiş olan tavan, spoiler, ön ve arka tampon, yan etekler bulunuyor. Ayrıca Nissan GT-R Nismo genelindeki hafifletme işlemleri sonrasında ise toplamdaki hafifleme 23 kilogram olmuş.

2020 Yeni Nissan GT-R Nismo Fotoğrafları

Yaşam alanına geçtiğimizde ise kırmızı-siyah temalı iç dizayn dikkat çekiyor. Kokpitin üst kısmı alcantara ile kaplanan 2020 Nissan GT-R Nismo da direksiyon simidi de aynı kumaşla kaplanmış. Kokpitin alt kısmı, kapı içleri ve orta konsolda deri kumaş kullanılmış. Kırmızı dikişli Rocaro deri spor koltuklar, karbon fiber trimler de aracın iç mekanındaki diğer detaylar arasında bulunuyor.

2020 Yeni Nissan GT-R Nismo Donanımları

Motora geçtiğimizde ise 3.8 litre V6 çift turbo 600 beygir 652 nm tork güç üreten ünite bulunuyor. 6 ileri çift kavramalı şanzımanla gelen bu araçta yer alan R modu şanzımanı viraj çıkışında bile aracı canlı tutacak şekilde optimize edebiliyor. Buna ek olarak süspansiyonlarda güncelleme yapan Nissan mühendisleri aracın direksiyon tepkisini daha da iyileştirmiş. Son olarak yeni GT-R Nismo’yu dizginlemek için önde 410 mm, arkada ise 390 mmlik Brembo karbon seramik fren diskleri kullanılmış.

2020 Nissan GT-R Nismo hakkında aktaracaklarım bu kadar. Aracın Avrupa fiyatı henüz açıklanmadı. Sırada foto galeri var.

Yorumlar
  1. murat kerim dedi ki:

    insanın süresi gelmiyor değil efsane araba olmuş

] }