Oto Kokpit

2020 Yeni Mercedes-AMG GLE 63 Görüntülendi

Yeni Mercedes GLE ile geçen ay tanışmıştık. Fakat AMG versiyonu yani performans modeli olan Mercedes-AMG GLE 63‘ten ses çıkmamıştı. Geçtiğimiz günlerde casus kameralara yakalanan araç tekrar gündeme geldi. Ön ve arka kısmı kamuflajlanan aracın hakkında net bilgiler yoktur ama bir takım bilgiler mevcut. Hadi yazının devamına doğru geçelim.


2020 Yeni Mercedes-AMG GLE 63

Premium SUV sınıfının en güzel örneklerinden birisi olarak gün yüzüne çıkan W167 kodlu Mercedes GLE’nin en güçlü versiyonu olarak gelecek olan 2020 Mercedes-AMG GLE 63, güncel versiyondan pekte farklı olmayacak. Ön ızgara daha çekici, ön tampon daha keskin hatlı olup geniş çamurluklar, yepyeni arka difüzörle uyumlu olan dörtlü egzoz çıkışları ile dıştaki farkını ortaya koyacak olan AMG versiyonunun jantları da seçkin olacak. Yaşam alanında ise karbon fiber ve alcantara kumaşın daha farklı ve sportif şekilde işlenişini göreceğiz. Spor direksiyon simidi, daha fazla hız gösteren kadran, spor koltuklar ve AMG logolu özel detaylar da cabası olacak.

2020 Yeni Mercedes-AMG GLE 63 Ne Zaman Çıkacak?

2020 Yeni Mercedes-AMG GLE 63 için en merak edilesi kısım tabi ki motor olduğu için bu alanı da boş geçmek olmaz. Bu araç için güncel E63 S‘i referans alabiliriz. 4.0 litrelik V8 Twin-Turbo motorla geleceğini tahmin ettiğim GLE 63’ün “S” versiyonu 612 ps 850 nm tork güç üretebilir. Eğer güç dengeleri ile oynamazlarsa farklı güç seçeneğinin olacağını sanmıyorum. Bu değer de yeni nesil BMW X5 M, Porsche Cayenne Turbo, Alfa Romeo Stelvio QV gibi araçlarla mücadele etmek için gayet yeterli olacaktır.

Şimdilik yeni Mercedes-AMG GLE 63 hakkında aktaracaklarım bu kadar. Gelişmeler oldukça paylaşmaya devam edeceğim.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }