Oto Kokpit

2020 Yeni McLaren Senna GTR LM Tanıtıldı

1995 yılında düzenlenen ve 24 saat süren ‘Le Mans’ dayanıklılık yarışında inanılmaz başarılar sergileyen McLaren F1 GTR araçlarının, kutlanması ve onurlandırılması için birbirinden özel, beş yeni McLaren Senna GTR LM üretildi.

2020 Yeni McLaren Senna GTR LM

Le Mans yarışında 1. 3. 4. 5. Ve 13.ncü olarak unutulmaz başarılar kazanan McLaren’lerin anısına McLaren özel operasyonlar (MSO) birimin dahil olmasıyla beş adet Senna GTR LM belirlenmiş oldu.

Yarışta elde edilen başarıların 25.nci kutlama yıldönümünde açıklamalarda bulunan CEO Mike Flewitt; Senna GTR LM araçlarının, o dönem kazanılan yarış arabası ve yol araçları arasındaki bağı tekrar vurguladığını söyledi.

McLaren Senna GTR LM

Araçların bütün dış boyaları el ile McLaren özel operasyonlar biriminde tamamlandı. Özel izinler alınarak tasarlanan logo ve stickerlarda, o gün yarışta derece elde etmiş pilotların isimleri, dereceleri, yarış tarihleri gibi ibarelere yer verildi.

Görsel gücünün yanında, kendi alanındaki araçlar arasında, teknik iyileştirmelere de gidilmiş Senna GTR LM modelleri, üstün mühendislik hesaplamaları ile aerodinamik olarak yere basma gücü 1000 kg’ın üzerinde performansla ve ağırlık güç oranında en yüksek kabiliyetlerle tanıtıldı.

2020 Yeni McLaren Senna GTR LM İçi

Özel üretilmiş silindir başlıklı 4.0 litre M840TQ motoru ile birlikte 845 PS güce ulaşabilen GTR LM’ler diğer GTR’lardan 20PS daha fazla güç üretebilmekte ve limit değerler olan 9,000 devir/dk’lık sınırlara erişim sağlayabilmektedir.

Gerçekten nefes kesmek için tasarlandığını dile getiren McLaren özel operasyonlar direktörü Ansar Ali; aracın iç mekanında da oldukça iddialı tasarımlar gerçekleştirdiklerinden bahsetti. Yarış direksiyon seti, eloksal kaplı vites pedalları, karbon fiber yarış koltukları gibi özelliklerle ön plana çıkan LM serisi üretimleri pandemiden dolayı 2021 senesine ertelenmiştir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }