Oto Kokpit

2020 Yeni Lexus RC F Özellikleri ile Tanıtıldı

Lexus’ un 2020 versiyonu olarak tamamen yenilediği Lexus RC F coupe çok daha yüksek performansı, daha fazla özelleştirilmiş tasarımı ve güncel yenilikleri ile tanıtılırken, sınırlı bir üretim Track Edition deneyimi veriyor. Sert sürüş koşulları ile şehrin konforlu sürüş koşulları için uygunluk yönünden 2 ayrım arasında karar vermek zorunda kalmaktan kurtaran Lexus, özellikle RC F ile lüks ve performansı doğal spor arabalara özel performans artışları ile bir araya getirerek, çok daha özel bir sürüş deneyimi sunuyor. Lexus’ ın RC F’te yapmış olduğu yeniliklere bakıldığında öncelikle düşürülen ağırlığı, geliştirilmiş aerodinamik yapısı, geri çekilen süspansiyonu ve yenilenmiş tasarım stili göze çarpıyor.

2020 Yeni Lexus RC F Özellikleri

2020 Lexus RC F modelinin performans artışını sağlayan ve tasarımını güncelleyen önemli değişikler bulunuyor. Temel olarak sağlamlığından ödün vermeden ağırlığın olabildiğince düşürülmüş. Ağırlığı 80 kilograma kadar düşürülmüş. Özellikle sportif yönüyle pistlerde rakiplerine fark yaratmasını sağlamak amacıyla Lexus, motor konusunda da önemli değişimlere imza atmış. Motorda gerçekleştirdiği yeni çalışmalar sayesinde 5.0 litrelik V8 motorunun daha güçlü hale gelmesini sağlamış. Nadir atmosferik motorlardan birisine sahip olan RC F modelinde 5 beygir gücü 8 nm tork ile daha güçlü bir performans sunuyor ki bu hesapla 480 beygir gücüne 535 nm tork seviyesine yükselme sağlanmış. Mevcut versiyonunda olduğu gibi gücünü doğrudan arka motora doğru iterken, 8 ileri vitesli otomatik şanzımanı ile birleştirilmiş.

2020 Yeni Lexus RC F Teknik Özellikleri

Pistlerde ve kapalı alanlarda sürücüyü fazlasıyla etkileyecek, performans verimliliği ile lüks bir performans elde edilmesine yardımcı oluyor. Sert görüntüsünü koruyor olması Lexus RC F stil yönünden bu denli yoğun ilgi görmesinin etkisini de korumayı başarmış ve hatta daha da pekiştirmiş.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }