Oto Kokpit

2020 Yeni Kasa Hyundai i10 (MK3) Görüntülendi

2020 Yeni Kasa Hyundai i10 (MK3) Görüntülendi

Hyundai ailesinin en küçük üyesi i10, üçüncü nesline kavuşuyor. Yeni kasa Hyundai i10 için prototip modeli üretildi ve testler sürerken kamuflajlı şekilde casus kameralara yakalandı. 2020 yılına doğru yollara çıkması beklenen araç için olası yeniliklere beraber bakalım.


2020 Yeni Kasa Hyundai i10 (MK3)

Hyundai i10, 2007 yılında PA kodlu kasası ile yollara çıkmıştı. Kia Picanto ile SA adlı ortak platformu kullanan araç kısa sürede A segmentinde ilgi gördü ve ikinci nesline 2013 yılında kavuştu. Bu sefer tasarımsal olarak daha çekici hale gelen Hyundai i10, donanımsal olarak da sınıfının gereklerini karşılar hale geldi. Küçük kasasına rağmen Euro NCAP’ten 4 yıldız alarak güvenli olduğunu da gösterdi. Ayrıca birçok B sınıfındaki otomobillerde ESC standart sunulmazken bu araçta bulunuyordu. 6 yıldır yollarda olan küçük Hyundai artık yerini üçüncü nesline bırakacak.

2020 Yeni Kasa Hyundai i10 (MK3) Ne Zaman Çıkacak?

2020 yeni kasa Hyundai i10 için şuan resmi bilgiler yer almıyor. Fakat tasarımsal olarak bir takım tahminlerde bulunabiliriz. Kamuflajlı haline baktığımızda far yapısı i30’a benzer şekilde dar ve uzun olarak geleceğe benziyor. Gündüz farları tamponun üstüne konumlandırılan aracın arka tasarımı için bir şeyler söylemek pek mümkün değil. Kokpit kısmına baktığımızda ise yeni kasa Hyundai i10 modelinin kokpit tasarımının tamamen değiştiğini görüyoruz. Abisi i20’ye yaklaşan iç mekana kavuşan aracın hava menfezleri aşağı alınmış, multimedya ekranı tıpkı büyük abisi İ30 gibi konumlandırılmış ve vites çevresi de elden geçirilmiş. Kalite olgusunun görünüş olarak biraz daha artırıldığını kokpit yapısı ve kapı açma alanlarındaki değişimden yola çıkarak söyleyebiliriz.

2020 Yeni Kasa Hyundai i10

Tabi bunlara ek olarak araca yeni jant seçenekleri, teknolojik özellikler, yeni güvenlik sistemleri de eklenecek. Fakat motor kısmında yine 1.0 litre ve 1.2 litrelik motorların kullanılacağını düşünüyorum. Büyük bir ihtimal emisyon normlarına göre yeniden revize edilip 5 ileri manuel ve 4 ileri otomatik şanzıman seçenekleriyle satışa sunulacaktır. Belki Hyundai sürpriz yapıp 1.0 T-GDi adlı turbo benzinli ünitesini de üst sınıfta ya da mini hot hatch olarak bizlere sunabilir. Bunu birde 7 ileri DCT şanzımanla kombinleyip satışa sunsa tadından yenmez. Bakalım yeni kasa i20 ne gibi yeniliklerle karşımıza çıkacak? Bekleyip göreceğiz.

Yeni Kasa Hyundai i10

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }