Oto Kokpit

2020 Yeni Kasa Cupra Leon Geliyor

2020 Yeni Kasa Cupra Leon Geliyor

Seat ile ayrı marka olarak yoluna devam eden Cupra çalışmalarına devam ediyor. Yeni Seat Leon’un testleri devam ederken 2020 yeni kasa Cupra Leon‘un çalışmalarına da başlandı. Prototip modeliyle teste çıkan araç kamuflajlı olarak görüntülendi. İşte detaylar…


2020 Yeni Kasa Cupra Leon

Cupra ailesinde ilk olarak Leon daha sonra ise Ateca modeli yerini almıştı. Her iki araçta iki litrelik turbo benzinli motorla gelmişti ve 300 ps 296 beygir 400 nm tork güç üretimi sunuyordu.

2020 Yeni Cupra Leon

Cupra ailesinde artık yenilik zamanı geldi. Özellikle uzun süredir yollarda olan Cupra Leon için yeni kasa çalışmalarına başlandı. Yeni nesil Leon tanıtıldıktan sonra yeni kasa Cupra Leon da yollara çıkacak. Fakat bu konuda net bilgi henüz paylaşılmadı. Motor konusunda tahminler hava da uçuşuyor. Bir söylentiye göre 300 ps’lik motor yerini koruyacak. Ama bu tahminin doğru olmadığı düşüncesindeyim. Çünkü güncel versiyondan daha hızlı ve güçlü aracın gelmesi hot hatch dünyasının bir nevi geleneği olduğu için 350-400 ps aralığında güç üreten Cupra Leon ile karşılaşmayı bekliyorum.

2020 Yeni Kasa Cupra Leon Ne Zaman Çıkacak?

Honda Civic Type-R, Hyundai I30 N, Renault Megane RS, VW Golf GTI gibi rakiplerle mücadele edecek olan yeni kasa Cupra Leon hakkında şimdilik aktaracaklarım bu kadar. Gelişmeler oldukça paylaşmaya devam edeceğim.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }