Oto Kokpit

2020 Yeni Ford Ranger Wildtrak Özellikleri ile Tanıtıldı

Ford’u pikap sınıfında Avrupa pazarında temsil eden Ranger, Wildtrak modeliyle daha fazlasını isteyenler için hizmet ediyordu. Ford’un bu sınıf için ürettiği yeni nesil EcoBlue motorunun gelmesiyle 2020 Ford Ranger Wildtrak‘ta gün yüzüne çıkmış oldu. Tasarımda küçük değişikler yaşayan araç için 2.2 litre ve 3.2 litrelik üniteler kaldırıldı. Artık 2.0 litre hacminde üç farklı ünite bulunuyor. Üstelik güç artışıyla birlikte 10 ileri otomatik şanzıman da işin içine dahil oldu. Hadi detaylara geçelim.


2020 Yeni Ford Ranger Wildtrak Özellikleri

yeni 2.0 litrelik EcoBlue motor da üç farklı motor güç birimi bulunuyor. Bunlar arasında tek turbo beslemeli 130 ps 340 nm tork dizel motor var ve 100 kilometrede ortalama 8 litre yakıt tüketiyor.

Diğer seçenekte tek turbo olup 170 ps 420 nm tork güç sunuyor ve ortalama tüketimi 8.3 litre.

Son olarak ise çift turbo beslemeli versiyonda ise 213 ps 500 nm tork güç sunup ortalama da 9.2 litrelik yakıt tüketiyor.

Yukarıdaki motor seçeneklerine 6 ileri manuel şanzıman eşlik ederken 170 ps ve 230 ps versiyonları için 10 ileri otomatik şanzıman sunuluyor.

2020 Yeni Ford Ranger Wildtrak Donanımları

2020 Ford Ranger Wildtrak donanımlarına baktığımızda ise 17 inçlik jantlar, led gündüz farları, 10 cihaza kadar bağlantı sağlayan FordPass Connect dahili modem ile sunulan Wi-Fi, dijital klima, üç farklı modda seçilebilir dört tekerden çekiş sistemi, yokuş iniş ve kalkış desteği, Wildtrak logolu deri koltuklar, Wildtrak temalı iç dizayn gibi özellikler bulunuyor. Ayrıca Ford SYNC 3 alt yapısına sahip multimedya sistemi 8 inçlik dokunmatik ekran üzerinden kontrol edilebiliyor. Aynı zamanda Apple CarPlay ve Android Auto desteği de yeni Ranger Wildtrak’ta sunuluyor.

2020 Yeni Ford Ranger Wildtrak Kokpiti

Yeni Ford Ranger Wildtrak modelinin güvenlik kısmında ise ön ve arka park sensörü, geri görüş kamerası, aktif park asistanı, adaptif hız sabitleyici, trafik ışıklarını algılama asistanı, şerit takip ve uyarı asistanı, çarpışma önleme asistanı gibi özellikler yer alıyor.

Yeni Ford Ranger Wildtrak hakkında aktaracaklarım şimdilik bu bilgilerle sınırlı kalıyor. Fiyatı ve Türkiye satışı konusunda gelişmeler oldukça paylaşmaya devam edeceğim.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }