Oto Kokpit

2020 Yeni Audi RS Q3 Sportback Görüntülendi

2020 Yeni Audi RS Q3 Sportback Görüntülendi

Audi’nin SUV modelleri artarken RS ailesi de genişlemeye devam ediyor. 2020 yeni Audi RS Q3 Sportback ile hızlı Coupe SUV dünyasına bir araç daha kazandıracak olan Alman üretici, rakip olarak Mercedes-AMG GLC43 Coupe’nin karşısına çıkacak. İşte detaylar…


2020 Yeni Audi RS Q3 Sportback

Audi geçtiğimiz günlerde Coupe SUV modellerine bir yenisini daha eklemişti. Audi Q3 Sportback ile daha sportif orta seviye premium SUV beklentilerini gidermek isteyen Audi, performans anlamında daha fazlasını isteyen kullanıcıları için ise Audi RS Q3 Sportback modelini satışa sunacak.

Prototip versiyonuyla testlerde görüntülenen 2020 Audi RS Q3 Sportback genel görünümü ile standart versiyondan pek farkı yoktur. RS versiyonu birçok performans versiyonlu araç gibi daha kaslı hatlara, büyük jantlara, yeni spor süspansiyonlara, daha güçlü frenlere ve sportif geliştirmelere sahip olacak.

2020 Yeni Audi RS Q3 Sportback Ne Zaman Çıkacak?

Quattro dört tekerden çekiş sisteminin standart olarak sunulacağı yeni Audi RS Q3 Sportback modelinin kalbinde 5 silindirli 2.5 TFSI turbo benzinli motorun yer alması ve 400 PS civarı güç üretmesi bekleniyor. 7 ileri S Tronic şanzımanla gelecek olan bu aracın 0-100 km/s hızlanması 4 saniye civarında olabilir.

Tabi performans anlamında yeni Audi RS Q3 Sportbackdaha fazlasını da sunabilir. Şuan ki verileri güncel Audi RS3’ü temel alarak söylüyorum. Zaten önceki senelerde Audi’nin RS Q3 modelinde bu motoru daha düşük güçle kullandığına şahit olmuştuk. Dolayısıyla RS Q3 Sportback için kullanacağı motorda değişmeyecektir. Fakat güç konusunda 400 PS üzerinde güç üretimi olabilir. Donanım kısmında ise dijital kokpit yapısını RS dokunuşlarıyla süslenerek kullanıcı karşısına çıkacağını tahmin etmek zor değil. Aracın resmi tanıtımı yapıldığı zaman tekrardan karşınızda olacağım.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }