Oto Kokpit

2020 Hyundai Kona Hybrid Özellikleri ile Tanıtıldı

Hyundai ailesi genişlemeye devam ediyor. Güney Koreli üretici şimdi de crossver SUV modeli Kona’nın yanına hibrit seçeneği ekledi. 2020 Hyundai Kona Hybrid olarak lanse edilen bu aracı gelin yakından tanıyalım.


2020 Hyundai Kona Hybrid

Standart Kona’dan donanım anlamında farkı olmayan bu aracın direkt teknik bilgilerine geçelim. 2020 Hyundai Kona Hybrid kaputunun altında 1.6 litrelik GDI adlı atmosferik benzinli motor bulunuyor ve 105 ps 147 nm tork güç sunuyor. Bu motora 43.5 ps 170 nm tork güç üreten elektrikli ünite eşlik ediyor ve toplamda ise 141 ps 265 nm tork güç sunuyor.

2020 Hyundai Kona Hybrid Donanımları

6 ileri çift kavramalı şanzıman ile gelen 2020 Hyundai Kona Hybrid modelinin donanımlarına da bakalım. Bu araçta 16 ila 18 inçlik arası jant seçenekleri, 26 farklı renk kombinasyonu ve standart olarak 7 inçlik dokunmatik ekran Android Auto ve Apple CarPlay multimedya desteği ile sunuluyor. Opsiyon listesinde 10.25 inçlik dokunmatik multimedya ekranı bulunuyor. Sürüş destek asistanları arasında ise kör nokta uyarı sistemi, arka çapraz trafik uyarı asistanı, sürücü yorgunluk algılama asistanı, şerit takip ve şeritte tutma sistemi, adaptif hız sabitleyici özellikleri bulunuyor.

Hyundai Kona Hybrid Kokpiti

Hyundai Kona Hybrid modeline has bir özellikten bahsetmek istiyorum. Eco-DAS (ECO-Driving Assist System) sistemi ile aracın elektrikli sistemini besleyen pilin verimliliği daha iyi hale getirilmek için adımlar atılıyor. Mesela yokuş inişlerinde batarya düşük ise benzinli motora geçiş yapılıp akü şarj edilir. Yokuş çıkılırken ise elektrikli motorun desteği ile atmosferik benzinli motorun zayıflığı ortadan kaldırılarak akıcı sürüş sağlanır. Ayrıca ECO-DAS 40-160 km/s hız aralığında navgiasyon sistemiyle birlikte entegreli çalışarak fren kullanımını azaltan ve yakıt tüketimini düşüren rota ve sürüş tavsiyeleri sunuyor.

Hyundai Kona Hybrid İçi

2020 Hyundai Kona Hybrid hakkında şimdilik aktaracağım bilgiler bu kadar. Araç Ağustos 2019’dan itibaren satışa sunulacak. Türkiye fiyatı açıklanınca ek güncelleme yapacağım.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }