Oto Kokpit

2020 BMW M235i xDrive Gran Coupe Özellikleri ile Tanıtıldı

Alman otomobil devi BMW, dört kapılı bir coupe model ile karşımıza çıkıyor. Bir yandan BMW’nin sedan model seçenekleri arasında sayılabilecek bir yandan da genç neslin dikkatini çekebilecek bir modele yönelmek isteyen firma M235i xDrive Gran Coupe ile görücüye çıktı. Araca ilk bakıldığında istenen dinamizmin sağlandığı söylenebilir. Otomobil, BMW’nin 1 serisinde yer alan platformu kullanıyor. Ön kısımdan bakıldığında dikkatleri çeken ızgaralar aynı 1 serisinde olduğu gibi biraz daha ince ve geniş bir yapıya sahip.

2020 BMW M235i xDrive Gran Coupe Ne Zaman?

Far ve stop lambalarında tahmin edilebileceği gibi LED kullanımı mevcut. Ön farlarda bulunan LED ışıklar her farda iki adet olacak şekilde kullanılmış. LED farların şekilleri yarım bir sekizgeni andırıyor. Farların ve ızgaranın alt kısmı ise oldukça agresif bir yapıda. Araca güçlü bir duruş veren bu kısım aracın en çok beğenilen bölümlerinden bir tanesi. Coupe olarak piyasa sürülen ancak 4 kapılı olmasıyla bu havayı yakalamakta zorluk çekebileceği düşünülen araçta kapılar açıldığında çerçevesiz camlar dikkatleri çekiyor. Bu ayrıntı aracın bir coupe tasarımına yakın olduğunun göstergelerinden bir tanesi.

BMW M235i xDrive Gran Coupe

BMW M235i xDrive Gran Coupe Teknik Özellikleri Neler?

BMW’nin yeni atılımı olan bu seride lokomotif modeli olarak belirlediği BMW M235i xDrive Gran Coupe son derece üstün performans özeliklerine sahip. Araç 2,0 hacmindeki bir dizel motor ile karşımıza çıkıyor. Bu muhteşem motor 306 beygir gücüne sahipken 450 Nm tork üretebilir. Bu özellikleri ile birlikte diğer rakiplerinin oldukça önünde. Araç 8 ileri vites olarak sunulmuş durumda. BMW’nin en üst segment araçlarında yer alan Launch Control özelliğine sahip bir şanzıman mevcut. xDrive kalıbının kazandırdığı akıllı dört çeker sistem de aracın performansı üzerinde oldukça etkili.

2020 BMW M235i xDrive Gran Coupe İçi

M serisi bir araç olduğundan kendisine has bazı parçalar da bulunduruyor. İlk olarak Torsen sınırlı kaydırma diferansiyel, M Sport gövde kiti, M Sport fren ve süspansiyon sistemi aracın donanımları içerisinde mevcut. Tüm bu özellikler 18 inç jantlar ile desteklenmiş durumda. Böylece çok dinamik ve çekici bir görüntüsü olduğu söylenebilir.

Yorumlar
  1. Recep dedi ki:

    Mükemmel olmuş

] }