Oto Kokpit

2019 Yeni Volkswagen T-Cross Teknik Özellikleri ile Tanıtıldı

Volkswagen ailesine bir üye daha dahil oldu. Crossover SUV sınıfına dahil olan yeni Volkswagen T-Cross ile Alman üreticinin MQB platformunda ortaya çıkardığı ve SUV sınıfına dahil ettiği modellerinden birisi daha oldu. Teknik özelliklerinden donanımlarına kadar birçok detayı ile bu aracı daha yakından tanıyalım.


2019 Yeni Volkswagen T-Cross Teknik Özellikleri

T-Cross Teknik Özellikleri

Yeni Volkswagen T-Cross, güncel VW modellerinin sınırlarının dışında tasarımla karşımıza çıktı. MQB platformunda üretilen bu araç 4110 mm uzunluğu ve 2560 mm aks mesafesi ile yaşam alanında geniş ortam sunuyor ve 5 kişilik seyahate kapılarını açıyor. Yeni T-Cross standartlara bağlı kalan bir araç değil. Yükleme konusunda bunu rakiplerine göre bir adım ileri taşımış. Mesela arka koltuklar 14 cm ileri alınabiliyor ve bu sayede 385 litrelik bagaj alan 455 litreye kadar çıkabiliyor. Tabi katlanabilen koltuklar ile bu alan 1281 litre ulaşabiliyor.

Yeni Volkswagen T-Cross Bagajı

Gelelim kaput altındaki güç birimlerine. 2019 Volkswagen T-Cross motor birimlerinde yabancı olduğumuz üniteler yoktur. Benzinli cephede 1.0 TSi 3 silindirli turbo benzinli motor seçenekleri 95 PS ve 115 PS güç birimiyle gelirken buna ek olarak 1.5 TSi 4 silindirli 150 PS güç sunan bir diğer turbo benzinli motor seçeneği sunulacak. Dizel ünite olarak ise Polo modelinden tanıdığımız 1.6 litrelik 95 PS güç üreten TDi ünite sunulacak. Bu arada dizel motor Euro 6d-TEMP emisyon verilerine uygun olduğunu özellikle belirteyim. Ülkemizde pek önemli değil ama bu emisyon değerleri Avrupa’da markalar için çok önemli ve Volkswagen’de geçmişteki acı tecrübelerini ele alarak özellikle dizel motorlarında egzoz gazının kontrolü için elinden geleni yapıyor.

Yeni Volkswagen T-Cross Kokpiti

Donanımları

Volkswagen T-Cross özellikleri ne t olarak açıklanmasa da bir takım bilgiler gün yüzüne çıktı. Görülen kısımda dijital gösterge paneli, dijital klima, navigasyonlu multimedya sistemi, yenilenen vites topuzu gibi detaylar öne çıkarken açıklanan sürüş destek sistemleri arasında Yaya Algılama Sistemi ve Şehir İçi Acil Fren Destek özelliğine sahip Ön Bölge Asistanı, otomobilin şeritte kalmasına yardımcı olan Şerit Takip Asistanı, Yokuş Kalkış Asistanı, Proaktif Yolcu Koruma Sistemi ve entegre Arka Trafik Uyarısı özelliğine sahip Kör Nokta Uyarı Sistemi, Şerit Değiştirme Asistanı, Yorgunluk Tespit Sistemi, Adaptif Hız Sabitleyici ve Paralel Park Asistanı gibi özellikler bulunuyor.

Yeni Volkswagen T-Cross Özellikleri

Yeni Volkswagen T-Cross hakkında aktaracağım bilgiler bu kadar. Aracın ne zaman çıkacağı konusunda henüz net bilgi paylaşılmadı. Fiyat konusu açıklanınca güncelleme yapacağım.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }