Oto Kokpit

2019 Yeni Skoda Scala Teknik Özellikleri ile Tanıtıldı

Skoda’nın merakla beklenen aracı Skoda Scala resmen tanıtıldı. Aracın teknik verilerinden donanımlarına kadar birçok bilgisi netleşti. Tabi bolca fotoğrafı da yayınlandığı için hepsini bir araya özenle topladım. Bakalım yeni Skoda’yı beğenecek misiniz?


2019 Yeni Skoda Scala Teknik Özellikleri

Yeni Skoda Scala‘yı kamuflajların altında seçemedik. Geçtiğimiz günlerde kokpiti ile küçücük “Merhaba!” dedi ama dış tasarımı ortaya çıkmamıştı. Kamuflajın altında arka stop grubu fazlasıyla Rapid Spaceback gibi duruyordu. Fakat resmi görseller müthiş ters köşe yaptı. Şuan karşımızda duran aracın arka stoplarında Focus HB ve Egea HB detayları görüyorum.

2019 Yeni Skoda Scala Özellikleri

Benzetmeme takılmayın. Skoda bu sefer C sınıfı için çok güzel araç ortaya çıkarmış. Rapid Spaceback ile bunu pek başaramamıştı. Rapid, B ile C sınıfı arasında kalmış araçtı. Fakat 2019 Skoda Scala bambaşka bir otomobil olmuş. 0.29 cd sürtünme katsayısı ile çok iddialı olduğunun en güzel kanıtı. Öyle ki yakın zamanda tanıtılan makyajlı Maserati Quattroporte 0.28 cd değerine sahipti. Ya da güncel Golf R 0.32 cd değerini de ele alırsak bu aracın ne kadar başarılı şekilde tasarlandığını anlamış oluruz. Tabi Mercedes A serisi (0.22 Cd) kadar da iyi olmadığını dipnot geçeyim.

Yeni Skoda Scala Teknik Özellikleri

2019 Yeni Skoda Scala Teknik Özellikleri

4362 mm uzunluğa, 2649 mm aks mesafesine, 1471 mm yüksekliğe ve 1793 mm genişliğe sahip olan Scala’nın bagaj alanı ise tüm koltuklar dik pozisyondayken 467 litre olup katlanan koltuklarla 1410 litreye kadar çıkabiliyor. Bu verileri ele alarak Volkswagen Grubu’nun kompakt hatchback sınıfında zirveyi temsil eden Golf 7.5 ile kıyasladığımızda Skoda Scala 104 mm daha uzun, 9 mm daha yüksek ve 3 mm daha geniş olup aks aralığı ise 29 mm daha fazla. Bagaj alanında da 87 litre daha fazla hacim sunuyor.

Yeni Skoda Scala Bagajı

Boyut kısmında birde yeni kasa focus ile kıyaslamak istiyorum. Scala 16 mm kısa, 19 mm daha yüksek ve 32 mm daha dar kalıyor. Fakat Skoda Scala bagaj kısmında Focus’a göre 126 litre daha fazla alan sunuyor.

Yeni Skoda Scala’nın motor seçenekleri detaylanmadı ama hangi ünitelerle geleceği netleşti.
Benzinli cephede:
1.0 TSi 3 silindirli turbo benzinli 95 ps 175 nm tork motor – sadece 5 ileri manuel şanzımanla,
1.0 TSi 3 silindirli turbo benzinli 115 ps 200 nm tork motor – 6 ileri manuel ve 7 ileri DSG şanzımanla,
1.5 TSi 4 silindirli turbo benzinli 150 ps 250 nm tork motor – 6 ileri manuel ve 7 ileri DSG şanzımanla alınabilecek.

Dizel de:
Sadece 1.6 litre TDI 115 ps 250 nm tork güç üreten turbo dizel motor sunulacak. 6 ileri manuel ve 7 ileri DSG şanzımanla alınabilecek.

CNG
Ülkemizde henüz göremedik ama Avrupa pazarında CNG yani LPG’nin geliştirilmiş farklı versiyonu olan sistemde 1.0 G-Tec 3 silindirli 90 ps 145 nm tork güç üreten motorla sunulacak ve sadece 6 ileri manuel şanzımanla alınabilecek.

Yeni Skoda Scala Kokpiti

2019 Yeni Skoda Scala Donanımları

Skoda Scala özelliklerine baktığımızda 16, 17 ve 18 inçlik jant seçenekleri, led farlar, ledli stoplar, elektrikli bagaj kapağı, 10.25 inçlik dijital gösterge paneli, 9.2 inçlik multimedya ekranı, 3D navigasyon sistemi, 64 GB SSD hafızaya sahip sistem, 8 inçlik Hed-Up Display, Bolero ses sistemi, ön ve arka da ikişer adet usb girişi gibi özellikler bulunuyor.

Yeni Skoda Scala Donanımları

Ayrıca Volkswagen ailesinin en güvenli otomobillerinden birisi olarak lanse edilen Skoda Scala 9 hava yastığı, ileri çarpışma önleme asistanı, çoklu çarpışma freni, arka trafik uyarı asistanı, 210 km/s hıza kadar kullanılabilecek adaptif hız sabitleyici, yaya algılama ve otomatik frenleme özelliği, şerit takip ve uyarı asistanı gibi donanımlara da sahip.

Şimdilik 2019 Skoda Scala paylaşacaklarım bunlarla sınırlı. Aracın fiyatı ve detaylı teknik verileri açıklandığı zaman tekrardan ele alacağım. Sırada foto galeri var.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }