Oto Kokpit

2019 Yeni Renault Clio 5 Görüntülendi

B segmentinin popüler modellerinden Renault Clio, yeni kasası ile yollara çıkmak için sabırsızlıkla bekliyor. Üretim aşamasının son safhasına gelen ve prototip versiyonun testlerine devam edilen Renault Clio 5 geçtiğimiz günlerde kamuflajlı olarak casus kameralara yakalandı. İşte detaylar…

2019 Yeni Renault Clio 5

Yeni Renault Clio 5 modelinin 2019 yılı içerisinde yollarda olacağını belirtmiştim. Hatta lansmanı büyük bir ihtimal 2018 paris otomobil fuarına saklandığını düşünüyorum. Geliştirme aşaması devam eden aracın tasarım kısmının bitip testleri devam ederken kamuflajlı da olsa verdiği pozlar üzerinden bazı değerlendirmeler yapılıyor. Açıkçası ön kısım küçük megane diye bağırıyor. Fakat tahminimce bu kadar büyük benzerlik olmayacak. Evet, abisini andıracak ama daha farklı bir kimliğe sahip olacağını düşünüyorum. Belki arka tasarımda daha fazla benzerlik öne çıkacaktır.

Yeni Renault Clio 5 Ne Zaman Gelecek?

Renault-Nissan ortaklığının ürünü olan CMF platformunda yükselecek olan yeni kasa clio 5 için 0.9 litrelik turbo benzinli ve 1.3 litrelik yeni nesil turbo benzinli motorların kullanılması bekleniyor. Dizel cephede 1.5 dci üzerinden devam edileceğini düşünüyorum. B segmentinde yeni nesil polo, fiesta, ıbiza gibi rakiplere karşı donanım olarak çok geride kalan Clio, yeni jenerasyonu ile tepeden tırnağa yenilik içine girecek ve yeni nesil gösterge paneli, güncellenmiş multimedya sistemi, sürüş destek sistemleri ve özellikle de seviye 2 otonom sürüş özelliği gibi donanımlara sahip olması bekleniyor. Bunların yanı sıra hacimsel olarak daha geniş iç mekan, daha iyi diz mesafesi ve daha fazla bagaj alanı sunması da bu aracı mevcut rakiplerine karşı elini güçlendirecektir.

Şimdilik 2019 Yeni Renault Clio 5 hakkında aktaracaklarım bu kadar. Meraklı gözlerle Eylül ayında yapılacak olan Paris otomobil fuarını bekliyor olacağız. Her yeni bilgiyi de sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Yeni Renault Clio 5 Kokpiti Gün Yüzüne Çıktı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }