Oto Kokpit

2019 Yeni Mercedes-AMG GT S Roadster Özellikleri ile Tanıtıldı

Mercedes, spor otomobil dünyasına yepyeni bir versiyon daha ekledi. Daha önce GT C ile açılışını yaptığı özgürlükçü ruha sahip sınıfa şimdi Mercedes-AMG GT S Roadster modelini hediye etti. Kendisi GT C kadar hızlı değil ama ondan geri kalır performansta da değil. İşte detaylar…


Mercedes-AMG GT S Roadster

SLS’ten sonra daha minimal araçla karşımıza çıkan Alman üretici, AMG GT ile kısa sürede birçok versiyon üretti. Bunlardan birisi de Yeni Mercedes-AMG GT S Roadster oldu. Kaputunun altında 4.0-litre V8 bi-turbo benzinli üniteyle gelen araç, 522 ps 515 beygir 670 nm tork güç üretirken 0-100 km/s hızlanmasını 3.8 saniye de tamamlayıp 308 km/s son hıza ulaşıyor. Teknik verilerde kayda değer veriler yoktur. Çünkü daha önce tanıtılan AMG GT C Roadster aynı üniteyle 557 ps 550 beygir 680 nm tork güç üretiyordu 0-100 aralığını 3.7 saniyede tamamlayıp 316 km/s son hıza ulaşıyordu. Yani bizleri şaşırtacak kadar güç verileri yoktur. Zaten Mercedes’te AMG GT S Roadster modelini GT C’nin arkasında konumlandırıyor. Büyük bit ihtimal fiyatı da doğru orantı da olacak.

Yeni Mercedes-AMG GT S Roadster Fiyatı

Bu araçta yine 7 ileri AMG SPEEDSHIFT DCT şanzıman kullanılıyor. 47-53 ağırlık dağılımı, 390×36 mm’lik 6 pistonlu, arkada ise 360×26 mm tek pistonlu fren sistemi, önde 19, arkada ise 20 inçlik jantlar kullanılıyor. Jantlara önde 265/35 R19, arkada ise 295/30 R20 ebatında lastikler eşlik ediyor. Teknik kısımı bir kenara bırakıp donanım kısmına da değinelim.

Yeni Mercedes-AMG GT S Roadster Türkiye

Yeni Mercedes-AMG GT S Roadster, sportifliğini yücelten donanımlara da sahip. Bunlara bakacak olursak adaptif ayarlanabilir süspansiyon sistemi, 3 seviyeli elektronik stabilite kontrol özelliği, adaptif şasi sistemi, elektronik kontrollü arka diferansiyel özelliği, üst paketlerde alınan karbon seramik disk frenler (önde 402×39, arkada 360×32), AirPanel özelliğiyle elektronik olarak açılan ön ızgara sistemiyle motorun soğutulması gibi birçok özelliğinin yanı sıra Mercedes’in Roadster modellerinde sunduğu AIRSCARF donanımı ile koltuk başlıklarından iklimlendirme özelliği de yer alıyor.

Yeni Mercedes-AMG GT S Roadster Kokpiti

Yeni Mercedes-AMG GT S Roadster Ne Zaman Çıkacak?
Bakınca bile heyecan veren bu harika otomobil, Temmuz ayında Avrupa’da satışa sunulacak. Ülkemize de yakın tarihlerde getirileceğini düşünüyorum. fiyat olarak ise daha önce belirttiğim üzere AMG GT C Roadster modelinden biraz daha ucuz olacaktır. Yani AMG GT C şuan 1.880.600 TL’den satılıyorsa AMG GT S Roadster da 1.8 milyon TL’den satılabilir. Tabi o zaman ki kura göre değişiklik gösterebilir, diyorum ve fotoğraflarla baş başa bırakıyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }