Oto Kokpit

2019 Yeni McLaren Senna Özellikleri ile Tanıtıldı

İlk bakışta insanı etkileyen ender araçlar vardır ve bunlar kolay kolay üretilmez. Geçtiğimiz günlerde tanıtılan 2019 Yeni McLaren Senna adlı araçta enderler kategorisine girecek bir araç olarak karşımıza çıktı. F1 efsanesi Ayrton Senna’nın ruhunu taşıdığı iddialı edilen bu aracın tasarımına hayran kaldım. Aracın teknik özelliklerinden fiyatına kadar birçok detay paylaşıldı. Onları da yazıda bulacaksınız. Hadi yazının devamına geçelim.

2019 Yeni McLaren Senna

Yeni McLaren Senna, bu zamana kadar Mclaren modellerini sevmeyeceklerin fikrini değiştirecek kadar iddialı araç olmuş. Öncelikle aracın adındaki gizeme geçelim. Brezilya’nın efsane pilotu Ayrton Senna, üç kez Formula 1 şampiyonu olmuş efsane pilottur. Kendisini 1998 yılındaki San Marino Grand Prix’indeki yarışta kaybetmiştik. Motor sporlarının en efsane isimlerinden birisi olan Senna’nın yarışçı ruhundan yola çıkarak kışkırtıcı performans otomobili üretmek isteyen Mclaren mühendisleri, istediklerini bu araçla elde etmişler. Fotoğraflarını incelediğimde dikkatimi çeken ögeler, bu aracı ilk etapta açıklayabilir. Mesela yukarı doğru açılan şeffaf kapılar, çift spoyler yapısı, yan aynaların konumlandırılması, alabildiğine karbon fiber detaylar, hard core yarış koltukları ve araç kokpitinde kaliteyi bozmadan çok iyi hiper otomobil yapılacağının en güzel göstergesini Yeni McLaren Senna da görebilirsiniz. Fakat onu birebir yaşamadan anlatmak çok ama çok güç. O yüzden teknik verilerle devam edelim.

2019 Yeni McLaren Senna 0-100

Mclaren 720S alt yapısının geliştirilmesiyle ortaya çıkan bu araçta karbon fiber monokok 3 şasi kullanılmış. 4.0 litre çift turbo beslemeli V8 motora sahip olan Yeni McLaren Senna, 800 ps 789 beygir 800 nm tork güç üretiyor. Performans verileri henüz açıklanmayan aracın boş ağırlığı sadece ama sadece 1198 kilogram. Yani ton başına 668 ps! Comfort, Sport ve Track olmak üzere üç farklı modda 789 beygirlik gücü tekerlere aktaran McLaren Senna, Pirelli P ZeroTM Trofeo R performans lastikleriyle geliyor.

2019 Yeni McLaren Senna Kokpiti

Teknik verileri hakkındaki bilgileri şimdilik kısıtlı tutan İngiliz üretici, Mclaren 720S’in ötesini düşleyenler için böylesine eşsiz otomobili hazırlamış. Aktif şasi kontrol sistemi, hidrolik süspansiyon sistemi ve bu yeni nesil hafif şasi eşsiz uyum sergileyerek 800 ps gücün hakkını vermek için McLaren Senna sahiplerini bekliyor. Peki bu aracın günahı nedir? Yeni McLaren Senna fiyatı ana vatanı için 750.000 sterlinden başlayacağı açıklandı. Sadece 500 adetlik üretimle sınırlandırılan araç, Mclaren firmasının İngiltere’deki fabrikasında elle montajı yapılacak. Bakalım ülkemize de giriş yapacak mı? Bekleyip göreceğiz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }