Oto Kokpit

2019 Yeni Lexus UX Özellikleri ile Tanıtıldı

Lexus, SUV dünyasına yatırım yapmaya devam ediyor. Bu sefere karşımıza yeni crossover premium modeli olan Lexus UX ile çıktı. Tasarım olarak çok etkileyici hatlara sahip olan ve iki farklı motor seçeneğiyle tanıtılan aracın hakkında daha fazla bilgi edinelim.

2019 Yeni Lexus UX

Araca ilk baktığımızda ledli far yapısı, büyük ızgaralı ön tamponu, yan kuşaklardaki sert çizgi ve bunu devam ettiren arka alandaki tasarım detaylarını birçok SUV araçta göremezsiniz. Hani hafiften Toyota CH-R izlenimleri var gibi ama genel hatlarda Lexus UX modelinin kendine has tasarımı var. Yaşam alanında ise güncel Lexus modellerindeki premium ortam korunmuş.

Donanımlara bakacak olursak 2019 Yeni Lexus UX modelinde 17 ve 18 inç jant seçeneği, 8 inçlik dijital gösterge paneli, Mark Levinson ses sistemi, ön çarpışma uyarı sistemi, otomatik uzun far asistanı, adaptif hız sabitleyici, şerit takip ve uyarı özelliği, gece olsa bile çalışan yaya tanıma ve ön çarpışma önleme özelliği gibi donanımlara ek olarak F SPORT versiyonu ile gelen kırmızı deri döşeme, sportif direksiyom simidi, adaptif süspansiyon sistemi, aktif ses kontrol özelliği gibi donanımlarda geliyor.

Yeni Lexus UX Kokpiti

 

2019 Lexus UX Teknik Özellikleri
Ebat olarak baktığımızda 4495 mm uzunluğa, 1840 mm genişliğe ve 1520 mm yüksekliğe sahip olan aracın aks mesafesi ise 2640 mm. Ayrıca Lexus UX modelinin dönüş yarı çapı ise 5.2 metre olup sınıfının en iyi değerini sunuyor. UX 200 ve UX 250h olmak üzere iki farklı motor seçeneği ile kullanıcıya sunulacak olan bu küçük lüks SUV için baz versiyonda iki litrelik atmosferik benzinli motor yer alırken daha güçlü ve ekonomik olarak hibrit seçenek bulunuyor. Onlara da detaylıca bakalım.

Lexus UX 200 modelinin kaputu altında 2.0 litre motor var ama güç değeri henüz açıklanmadı. CVT şanzımanla sunulacak olan bu atmosferik benzinli motora ek olarak birde hibrit ünite var.

Lexus UX 250h adlı hibrit versiyonunda yine 2.0 litrelik benzinli motor bulunuyor ve sürekli değişen orana sahip CVT şanzıman var. Bu ünite 178 ps güç üretiyor. Dört tekerden çekiş sistemine sahip olan bu versiyonda arka tekerlerdeki güç oranı 70 km/s kadar hızlarda %60’tan %80’e çıkarılmış.

Yeni lexus ux hakkında paylaşacağım bilgiler şimdilik bu kadar. Aracın detaylı teknik verileri ve Türkiye fiyatı açıklandığı zaman güncelleme yaparım. Sırada fotoğraf galerisi var.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }