Oto Kokpit

2019 Yeni Lamborghini Urus Teknik Özellikleri ve Fiyatı Açıklandı

Lamborghini, merakla beklenen SUV modelini bu yıl bitmeden tanıttı. Tanıtım üzerinden 1 saat geçmeden Yeni Lamborghini Urus modelinin birçok detayına eriştim. Dünyanın en hızlı suv‘u olma unvanını ele geçiren bu aracın teknik verilerinden can yakacak fiyatına kadar birçok özelliğini bu yazıda sizlerle paylaşacağım. Hadi yazının devamına geçelim.

2019 Yeni Lamborghini Urus

SUV sınıfında son yıllarda görülmemiş rekabet var. Bunun sebebi her gelirden bireyin bu segmente ilgi duymasından kaynaklanıyor. Aklımızdan hiç geçmeyecek firmalar bile bu işe girdi. Mesela Bentley firması Bentayga ile karşımıza çıktı. Yakın zamanda yollara çıkacak olan Rolls-Royce Cullinan modelini de unutmamak lazım. Bu iki firmanın SUV üretmesi alışık değildi ama premium araçlarla tanındıkları için pekte şaşıran olmadı. Fakat Lamborghini gibi süper spor otomobil üreten markanın bu işe girmesi bir hayli şaşırtıcı oldu. Urus adlı modelini duyurduğu zaman çoğumuz merak ettik. Sonuçta Lamborghini elinden bir arazi aracı çıkıyor ve bunun tasarımından alt yapısına kadar her bir ayrıntısı büyük önem arz ediyor. Bugün günlerden 4 Aralık 2017 Pazartesi ve uzun süredir merakla beklenen o araç, bütün merakımızı giderdi. Açıkçası tasarımından donanımlarına sınıfındaki rakiplerle çok rahat baş edecek bir araç olmuş. Performansı ise apayrı bir konu. Ona özellikle değineceğim. Fakat ilk olarak teknik verilerinden anlatmaya başlayayım.

Lamborghini Urus Donanımları

2019 Lamborghini Urus, coupe SUV olarak üretildi. Yani BMW X6M, Mercedes GLE 63 ve çıkması beklenen Audi Q8 bunun en yakın rakipleri oluyor. Onun dışında performans olarak da birçok rakibi mevcut. 5 metrenin üstünde uzunluğa sahip olan araç, 3003 mm aks aralığıyla iç mekanında Coupe’nin verdiği dar yaşam alanını unutturmaya çalışacak. Zaten fotoğraflara bakarsanız arka diz mesafesi de oldukça iyi duruyor. Bu arada 4 kapılı demişken araç 2+2 oturma pozisyonuna sahip olup spor otomobil kimliğini arkada oturanlar için bile yansıtıyor.

Lamborghini Urus İçi

Fabrikasyon olarak 21 inçlik jantlarla gelen Urus, önde 285/45 ZR21, arkada ise 315/40 ZR21 ebatlı performans lastiklerine sahip. 4.0 litre V8 çift turbo beslemeli benzinli motorlu bu yol canavarı, 640 beygir 850 nm tork güç üretiyor. Dört tekerden çekiş sistemine sahip olan Urus’un bu kadar yüksek gücü dizginlemesi için önde 10 pistonlu 440 mm diskli, arkada ise 6 pistonlu 370 mm diskli karbon seramik disk frenler bulunuyor. Evet, bu alışılmışın dışında bir durum ve bu kadar iri ve sağlam fren sisteminin tercih edilmesinin tek sebebi var; o da 2 ton civarındaki Lamborghini Urus’un yüksek performansı karşısında sürücüsünün daha kısa mesafede güvenli durmasını sağlamak! Bir alt başlığa geçmeden bu aracın 616 litre bagaj alanıyla oldukça geniş yükleme alanı sunduğunun altını özellikle çizmek istiyorum. Katlanabilen koltuklarla da 1596 litrelik yükleme imkanı var.

Lamborghini Urus Yakıt Tüketimi

Donanımları
Lamborghini Urus için sunulan özellikler premium suv modellerinde olması gerekeni tam anlamıyla karşılıyor. Bu araç 12 yöne elektrikli ayarlanabilir ısıtmalı dört koltuk standart olarak geliyor. Fakat opsiyon listesinde havalandırma ve masaj özelliğine sahip 18 yöne ayarlanabilir ön koltuklarda sipariş edilebiliyor. Aracın multimedya sistemi de oldukça detaylı özelliklere sahip. USB ve AUX girişine sahip olan sistemde DVD okuyucu, TV alıcısı, DAB ve CI kart okuyucu da yer alıyor. 8 hoparlörlü ses sistemini standart olarak sunan Lamborghini, opsiyon olarak 21 hoparlörlü 3d ses efektine sahip 1700 watt rms çıkış gücündeki Bang & Olufsen ses sistemini Urus’u almak isteyenler için listede tutuyor.

Lamborghini Urus Teknik Özellikleri

Bunların yanı sıra Lamborghini Urus modelinde panoramik sunroof, ön ve arka park sensörü, adaptif hız sabitleyici, otomatik uzun far asistanı, 360 derece çevresel görüş özelliği, head up display, night vision göstergeler, temassız bagaj açma sistemi, su püskürtmeli silecekler, öndeki aracı takip ve otomatik frenleme asistanı, park halindeyken arkanızdan gelen araçları algılayan ve kapıyı açmamanız konusunda uyaran sistem (Urban Road Assistant), yalıtımlı camlar gibi birçok üst düzey özellik bu araçta kullanıcısına sunuluyor.

6 farklı sürüş modu
Lamborghini Urus modelinde 6 farklı mod bulunuyor. Bunlar Strada (yüksek konfor için), Sport, Corsa (yüksek performans modu) olup off-road için ise Neve, Terra ve Sabbia modları sunuluyor.

Karşınızda Dünyanın En Hızlı SUV’si
Vee gelelim işin en güzel yerine. Lamborghini Urus 650 ps 640 beygir 850 nm tork güce sahip. İtalyana en büyük rakip olarak genellikle Ring’in en hızlısı Alfa Romeo Stelvio QV gösteriliyordu. Fakat kağıt üzerinde (0-100 km/s 3.8 saniye – son hız 283 km/s) bu araç Urus karşısında zayıf kalıyor. Fakat onun karşısında bir Amerikalı var ki güç konusunda şuan eline su dökecek araç yok. 707 ps güç üreten Jeep Grand Cherokee Trackhawk modelinden bahsediyorum. 0-100 km/s hızlanması 3.7 saniye olan aracın maksimum hızı ise 290 km/s. Kısaca bu da yavaş. Akselerasyon konusunda en büyük rakibi Tesla Model X, elektrikli motoru sayesinde 0-100 km/s hızlanmasını 3.1 saniye de tamamlıyor ama son hızı 250 km/s.

Lamborghini Urus 0-100 km/s 3.6 saniye

Lafın özü, şuan Lamborghini Urus‘un bileğini bükecek SUV yoktur. 0-200 km/s hızlanması 12.8 saniye olan ve 100-0 km/s performansı ise 33.7 metre olarak açıklanan, 305 km/s son hıza ulaşan araçtan bahsediyoruz. Bu araç, uzun süre alt edilecek gibi görünmüyor. DNA’larında Lamborghini var ve coupe arazi aracı olmasının yanı sıra süper spor otomobil kadar da atik, güçlü ve hızlı olduğunu unutmamak lazım.

2019 Yeni Lamborghini Urus Fiyatı ve Yollara Çıkış Tarihi
Aracın lansmanın da açıklanan Avrupa fiyatı 171.429 euro. Yurt dışında ne kadar da uygun değil mi? Fakat ülkemizde euro kuru ile çarpılıp gelmeyecek. Şuan ki kur ve vergiler dahilinde yaklaşık 2.4 milyon TL ile ülkemizde alıcı bulmasını bekliyorum. Son olarak aracın teslim tarihi ise 2018 ilkbaharı olarak açıklandı. Sırada aracın teknik verileri ve fotoğraf galerisi var.

Yeni Lamborghini Urus Teknik Özellikleri
Motor: 4.0 litre 650 ps 640 beygir 850 nm tork (çift turbo beslemeli benzinli)
Şanzıman: 8 ileri otomatik şanzıman
Performans: 0-100 km/s: 3.6 saniye – Maksimum hız: 305 km/s
Yakıt Tüketimi: Şehir içi / Şehir Dışı / Ortalama / Co2: 16.7 / 9.7 / 12.6 / 292 g/km
Boyut: Uzunluk / Yükseklik / Genişlik: 5112 mm / 1638 mm / 2016 mm
Yakıt Tankı: 85 litre (10 litre yedek deponun)
Bagaj Alanı: 616 litre
Boş Ağırlık: 2200 kg’dan az

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }