Oto Kokpit

2019 Yeni Kasa Toyota Supra’nın Kokpiti Görüntülendi

Japon efsanesi Toyota Supra yeniden hayat buluyor ve bu süreçte birçok kez de haber yaptık. Prototip versiyonu ile bizlere bolca fotoğraf karesi veren aracın çıplak halini henüz göremedik. Fakat küçükten de olsa bazı ipuçları elimize geçiyor. Bunlardan birisi de yeni kasa supra’nın kokpit fotoğrafları oldu. Tam olarak görülmese de bazı alanları göze çekilmiş. İşte detaylar…


2019 Yeni Kasa Toyota Supra Kokpiti

BMW Z4 ile ortak platformu kullanarak yola çıkacak olan yeni Toyota Supra‘nın yaşam alanına baktığımızda üç kollu direksiyon simidi, hemen arkasında vites değiştirme kulakçıkları yer alıyor. Fakat şanzıman orta konsolda konumlandırılmış. Öte yandan dijital gösterge paneline sahip olan bu spor otomobilin kokpitinin orta kısmına multimedya ekranı konumlandırılmış. Açıkçası birçok noktadan bu araç BMW’yim diyor ama ortak platformunda kötülüğü burada baş gösteriyor. Halbuki yeni supra’yı böyle hayal etmemiştik. O kendine özgü motoru ve hala güncelliğini koruyan tasarımının daha ileri boyuta taşındığı araç olarak üretilmesini bekliyorduk. Bakınız Honda NSX günümüz otomotiv dünyası ile nasıl da entegre olarak üretildi. Nefes kesicisi bir tasarım ve hibrit güçlü motor. Performans verileri ise bir o kadar iddialı. Fakat Supra için öncekine göre daha minimal bir kasa oluşturuldu ve tahminen kalbine de 3.0 litre 340 beygirlik 6 silindirli turbo benzinli BMW motoru konulacak. Fakat bu konuda Toyota’nın başmühendisi yeni supra için daha özel kalibre edilmiş ünitenin kullanılacağını düşünüyor. Bakalım öyle olacak mı?

Peki yeni kasa Toyota Supra ne zaman gelecek?
Aracın üretimine Avusturya’daki Magna Steyr fabrikasında 2019 yılının ilk aylarında başlanması bekleniyor. Büyük bir ihtimal 1 seneye kalmadan tam anlamıyla detaylanacaktır. Bu aralıkta gelişmeler olursa paylaşmaya devam edeceğiz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }