Oto Kokpit

2019 Yeni Kasa Peugeot 208 GTi Görüntülendi

Hot hatch dünyasının güncel modellerinden 208 GTi kabuk değiştiriyor. Geçtiğimiz günlerde prototip yüzüyle casus kameralara yakalanan yeni kasa Peugeot 208 GTi küçükte olsa birkaç detay verdi. Yazının devamında geçelim ve eldeki bilgileri sizlere aktarayım.


2019 Yeni Kasa Peugeot 208 GTi

Peugeot 208, 2012 yılında 207 versiyonunun yerine çıktı. Bu aracın hızlı versiyonu 208 GTi ise 1.6 litrelik turbo benzinli ve 3 kapılı kasasıyla tanıtılmıştı. 6 yıldır yollarda olan aracın yüzü epeyce eskidi ve rakipleri de kendini oldukça geliştirdi. Artık yenilik zamanı geldi derken yeni Peugeot 208 GTi modelinin prototip yüzü kamuflajlı şekilde kameralara yakalandı. Çoğu alanı kapalı olsa da far ve stop grubundaki ciddi değişim kendini gösteriyor. Yeni 508 modelinde iyice ortaya çıkan aslan pençesi temalı tasarım hattı, bu araçta da hem farlarda hemde stoplarda kendini gösteriyor. Birde en büyük fark olarak 5 kapılı olarak geleceğini görüyoruz. En azından görsellerdeki araç bunu gösteriyor. Zaten sınıfındaki en büyük rakiplerinden birisi olan Polo GTi, 5 kapılı versiyonlu versiyonunu uzun süredir sunuyordu. Peugeot da bu adımı atmalıydı.

2019 Yeni Kasa Peugeot 208 GTi Ne Zaman Çıkacak?

Tasarım kısmını bir kenara bırakıp motor kısmına geçmek istiyorum ama bu konuda net bilgiler henüz yoktur. Söylentilere göre elektrik motorlu 208 GTi yollara çıkabilir. Elektrikli otomobillerin son yıllarda bu kadar öne çıktığı dönemde iyi performans sunan elektrikli mini hot hatch neden olmasın ki? Doğrusu büyük adım olur. Zaten PSA grubu 2020 yılına doğru araçlarında kullanacağı e-CMP platformunu daha önce açıklamıştı. 115 ps 113 beygirlik ünitenin 450 kilometrelik menzil değeri de paylaşılmıştı. Böyle bir ünitenin küçük performanslı araçta nasıl yer alacağını ve nasıl değerler sunacağını sizler gibi bende merakla beklemekteyim. 2019 Yeni Kasa Peugeot 208 GTi hakkında şimdilik aktaracaklarım bu kadar. Gelişmeleri takip ediyorum. Yeni bilgiler oldukça aktarmaya devam edeceğim.

Yorumlar
  1. Midyat Gezer dedi ki:

    Peugeot 208 Gti’ın hatchbackte büyük başarıya imza atacağını düşünüyorum. Piyasayı domine edecek olan bir araç.

] }