Oto Kokpit

2019 Yeni Kasa Mercedes Sprinter (MK3) Teknik Özellikleri ile Tanıtıldı

Mercedes’in merakla beklenen ticari aracı Sprinter, yeni kasası ile karşımıza çıktı. 5.5 tona kadar taşıma kapasitesi, elektrikli versiyonu ve 4 farklı kasası ve 1700 farklı varyasyonu ile tanıtılan araç artık önden çekişli olarak da alınabilecek. Bütün detayları ile yeni kasa sprinter modelini tanıyalım.

2019 Yeni Kasa Mercedes Sprinter  MK3
Mercedes Sprinter, ticari sınıfa 1995 yılında giriş yapmıştı. 2006 yılında ikinci jenerasyona kavuşan aracın bu yıl MK2 versiyonunun üretimi sonlanacak ve yerini 2019 Yeni Kasa Mercedes Sprinter modeline bırakacak.

Kamyonet, kapalı kasa, camlı versiyon Tourer ve bir de dorsesiz kamyonet olmak üzere 4 farklı versiyona sahip olan 2019 yeni sprinter, 8 koltuk ile 19 koltuk (+1 şoför) aralığında oturma düzeni ile satışa sunulacak. Ledli keskin farlarıyla tasarımsal olarak dikkatleri üzerine çekecek olan bu aracın donanımları da bir o kadar ilgi çekici duruyor. MBUX alt yapılı 7 inç ya da 10.25 inçlik multimedya ekranı, 3d navigasyon, elektrikli ve hafızalı koltuklar, mobil cihazlar için kablosuz şarj alanı, 230 volt giriş yeri, 360 derece çevresel görüş sistemi, geri görüş kamerası, şerit algılama ve takip sistemi, su fıskiyeli ve yağmur sensörlü silecekler, aktif fren destek sistemi, trafik işaretlerini algılama asistanı, hız sabitleme sistemi, kör nokta uyarı özelliği gibi üstün donanımlar yer alıyor. Ayrıca yeni kasa sprinter, akıllı mesafe kontrol sistemi ile 20 km/s hızdan sonrasında ayarlanan Distance Control DISTRONIC adlı özellikle sürücünün frenlemediği zaman çarpışma anında otomatik frenleme gerçekleştiriyor. Tabi bu aktardıklarım donanım seçeneği ve araç kasasına göre değişecek.

Yeni Kasa Mercedes Sprinter Tourer Kokpiti

Gelelim teknik özelliklere
Yeni kasa Mercedes Sprinter arkadan itişli ve dört tekerden çekişli seçeneklerine ek olarak önden çekişli olarak da alınabilecek. Üstelik önden çekişli mercedes sprinter arkadan itişliye göre 50 kilogram daha fazla taşıma kapasitesi sunacak. 6 ileri manuel şanzıman ve 9 ileri otomatik vites seçeneğinin de önden çekişli için sunulacağını ek olarak geçeyim. Arkadan itişli ve akıllı dört tekerden çekişli modellerde ise manuel şanzmana ek olarak 7 G-Tronic otomatik vites de sunulmaya devam edecek. Birde elektrikli sprinter da ilerleyen zamanda yollardaki yerini alacak.

Motor seçeneklerine baktığımızda;
2.1 litre 4 silindirli turbo dizel motor arkadan itişli versiyonlarda 114 ps, 143 ps ve 163 ps güç üniteleriyle sunulacak olup önden çekişli versiyonda ise 114 ps, 143 ps ve 177 ps güç birimlerine yer verilecek.
Ayrıca üst versiyonlarda ise 3.0 litrelik turbo dizel motor yer alıp 190 ps 440 nm tork güç sunacak. Üstelik bu tork değerini 1600 ile 2600 rpm devir aralığında tekerlere aktaracak.

Yeni Kasa Mercedes Sprinter Tourer Türkiye Fiyatı

 

Öne çıkan diğer teknik veriler:
Yeni Kasa Sprinter’ın aks aralığı versiyonlarına göre 3250 – 4325 milimetre arasında değişecek. Önden çekişli modelde : 3259 ile 3924 mm aralığında olacak.
Tonaj aralıkları, römork dahil 2.5 ila 8.75 ton arasında olacağı açıklandı.
Yükleme eşiği önceki versiyona göre 80 milimetre daha alçak olduğu için yüklemeler daha rahat olacak.

Son olarak fiyata geçelim. Basın bülteninde açıklanan değere göre Almanya için başlangıç fiyatı vergiler hariç 19,990 euro. Bu değer ülkemizde 140.000 TL civarına denk gelir ki bahsettiğimiz araç kamyonet ve dorsesiz versiyonu olacaktır. Camlı servis modelleri tahminen 220.000 TL civarında fiyatlanacaktır. Tabi bu rakamlar tahminidir. Türkiye fiyatı açıklandığı zaman tekrardan yazıda güncelleme yaparım. Aktaracaklarım bu kadar. Sırada fotoğraf galerisi var.

Yorumlar
  1. Hasan dedi ki:

    Mercedes Sprinter yeni kasası işte hoş bir görünümü yok bu kasayı çizen Mühendisler nasıl bir düşünceye sahip oldular da bu kadar bir kasa yarattılar anlamış değilim Ben kesinlikle tutulmayacak olduğuna eminim torpido dersen boktan bir görünüme sahip ön panjur ve farlar derken onlar da boktan bir görünüme sahip 2014’ten 2018’e kadar çıkan makyajlı kıtaları Çok süper ve harikaydı Sprinter bu kasayı çıkarmakla En büyük hatayı yaptı bence bu kasayı piyasadaki içten satamaz kimse de sevmiyor bana o arabayı bizzat bedava verseler ben almam her şeyine saçma bir kasa arkadaş bir arabanın önü bu kadar mı bozulur piyasada düğün Mercedes Sprinter kullananların daha hiç birinin ağzından bu kadar beğendiğini duymadım Mercedes’in bu hatayı derhal telafi etmesini bekliyoruz bu kasayı derhal değiştirmesini bekliyoruz Bir de fiyat koymuşlar ki sanki bebekten villa alıyorum

] }