Oto Kokpit

2019 Yeni Kasa Hyundai Santa Fe Teknik Özellikleri ile Tanıtıldı

Merakla beklenen dördüncü jenerasyon Santa Fe, sonunda tanıtıldı. Tasarımsal olarak ailenin yeni yüzü Kona’dan fazlaca izler taşıyan 2019 yeni Hyundai Santa Fe, ilk bakışta Jeep Cherokee’yi andırıyor. İlk olarak ABD ve Asya pazarında satışa sunulacak olan ve Avrupa pazarı için henüz fiyatlanmayan aracı buyurun yakından tanıyalım.

2019 Yeni Kasa Hyundai Santa Fe Donanımları

Neler Değişti?
Karşımızdaki araç, Hyundai markasının SUV sınıftaki üst segmentlerinden olan Santa Fe’nin dördüncü jenerasyonunu temsil ediyor. Önceki kasaya göre 60 mm uzayarak 4750 mm uzunluğa kavuşan aracın aks aralığı artmış. Bu da 7 koltuklu Santa Fe için daha iyi diz mesafesi sunulan iç mekan anlamına geliyor. Genişlikte değişim yaşamayıp 1880 mm değeri ile yoluna devam eden araçta, önemli geliştirmeler var. Bir kere yeni nesil 8 ileri otomatik şanzımana kavuştu ve geliştirilmiş akıllı dört tekerden çekiş sistemi var. 8.5 inçlik Heads-Up ekranı ile kullanıcısına güvenli sürüşün kapılarını aralıyor. Cama yansıtılan bilgileri kapsayan özelliğin içeriği öyle birkaç veri akışı ile bitmiyor. Yakıt tüketimi, hız, saat gibi temel verilerin yanı sıra navigasyon sistemi, multimedya verileri ve aktif güvenlik sistemlerinin uyarılarını bile bu ekrana yansıtıyor.

2019 Yeni Kasa Hyundai Santa Fe Ne Zaman Çıkacak?

Tabi 2019 Yeni Kasa Hyundai Santa Fe modelinin özellikleri bunlarla sınırlı değil. 19 inç jantları ile dikkat çeken araçta Apple CarPlay ve Android Auto destekli multimedya sistemi, 7 inçlik multimedya ekranı, 12 hoparlörlü 630 watt Infinity ses sistemi, koltuk ısıtma ve havalandırma, ısıtmalı direksiyon simidi, 360 derece çevresel görüş özelliği, arka çapraz trafik uyarı asistanı, kör nokta algılama, ileri çarpışma uyarı sistemi, şerit takip asistanı gibi üstün özelliklerde sunuluyor.

2019 Yeni Kasa Hyundai Santa Fe Fotoğrafları

Aracın motor seçenekleri tamamen detaya kavuşmadı ama birkaç bilgi de aktarıldı. Buna göre 2.4 litre GDi (atmosferik benzinli) 185 ps güç birimi, 232 ps güç üreten2.0 litre turbo benzinli motor yer alacak. Dizel cephede ise 2.2 litre CRDi 200 ps 434 nm tork güç sunan ünite ve onla birlikte gelen 8 ileri otomatik şanzıman bulunuyor. Tabi yeni kasa Hyundai Santa Fe ilgili bütün veriler bu kadarla sınırlı değil. Önümüzdeki zaman diliminde Avrupa pazarı için detaylandığı zaman motor seçenekleri değişecektir. 2.0 litrelik turbo dizel motorla ülkemize geleceğini düşünüyorum. Şuan fiyatı için net bir şey diyemem ama 2018 Mart ayındaki fiyatları baz alacak olursak 350 bin TL’nin altında fiyatlanması pek mümkün görünmüyor. Evet, şimdilik dördüncü nesil santa fe hakkında aktaracaklarım bu kadar. Gelişmeler oldukça paylaşmaya devam edeceğim.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }