Oto Kokpit

2019 Yeni Kasa Honda Insight (MK3) Özellikleri ile Tanıtıldı

Honda’nın merakla beklenen hibrit aracı yeni kasa Honda Insight tanıtıldı. New tork otomobil fuarında görücüye çıkan araç, markanın ilk versiyonundan beri kimliğini değiştirmediği Insight modeline yepyeni vizyon katmasından dolayı Honda cephesinin önemli araçlarından biri olarak öne çıktı. Hadi detaylara geçelim.

2019 Yeni Kasa Honda Insight MK3

Honda Insight, 1999 yılında ilk kasaıyla tanıtıldığı zaman 1.0 litrelik küçücük benzinli motoru ve 10 kw elektrikli motoru ile bugünün popüler motor teknolojisine ilk adımlardan biri olduğunu göstermişti. Toyota’nın Prius modeline atıfta bulunan versiyonu 2009 yılında tanıtıldığı zaman Honda cephesi bu işi biraz daha ileri götürmüştü. Fakat aracın ön tasarımı sedan bir araca çok andırıyordu. Sanki arkası sonradan eklenmişti. Aslında bu birazda üçüncü jenerasyonda tanıtılacak olan hibrit sedan‘ın adımı olarak değerlendirilebilirdi. Öyle de oldu ve Civic Hibrit’in görevini üstlenen araç olarak tanıtıldı.

2019 Yeni Kasa Honda Insight MK3 Özellikleri

2019 Yeni Kasa Honda Insight modelinin hibrit sedan misyonu için kalbine 1.5 litrelik 151 beygir 267 nm tork güç sunan benzin temelli hibrit ünite yerleştirilmiş. Motor konusunda pek bilgi yer almıyor. Fakat bu araç, 10. nesil civic sedan ile aynı platformu kullanıyor. Zaten Honda’nın niyeti de Civic için düşündüğü hibrit sedan görevini bu araca aktarıp devam ettirmekti. Öyle de oldu.

2019 Yeni Kasa Honda Insight İçi

Gelelim donanım kısmında. Üçüncü nesil yeni Honda Insight modeli ilk olarak Amerika pazarı için üretilecek donanım olarak ülkemizdeki Civic’ten daha üstün özelliklerle kullanıcıyla buluşacak. 16 inç ve 17 inç jant seçeneği, ledli farlar, 7 inç dijital gösterge paneli, 8 inç dokunmatik ekranı, Apple CarPlay ve Android Auto desteği, iklimsel kontrollü dijital klima, 8 yöne elektrikli ayarlanabilir sürücü koltuğu, 4 yöne de ayarlanabilir elektrikli ayarlanabilir ön sürücü koltuğu, 10 hoparlörlü premium ses sistemi gibi özelliklere ek olarak bu araç için sunulan ileri seviye güvenlik özellikleri de var ve bunlar arasında şerit takip sistemi, trafik işaretlerini algılama sistemi, adaptif hız sabitleyici, ön çarpışma önleme sistemi gibi özellikler yer alıyor.

Yeni Honda Insight için Avrupa pazarı satış bilgileri henüz açıklanmadı. Bu yüzden Türkiye’ye ne zaman geleceği konusunda bilgi yer almıyor. Şimdilik araç hakkında aktaracağım bilgiler bu kadar. Gelişmeler oldukça aktarmaya devam edeceğim.

Yorumlar
  1. Ata dedi ki:

    Honda dizel otomatik exculativ de kesinlikle kaput titremesi,-içeriye ses alma,bağaj içi halıseleri sürekli lastiklerden dışarı çıkıyor,viraja girdiğinizde sanki takla atacak hissi uyanıyor, yakıt tüketimi 6.2 lt ile6.4 lt arasında.tek güzel tarafı 9 ileri olması

] }